Danskere i rørende opbakning til skudt betjent med gravid kæreste: Indsamler over halv million

Indsamlingen til betjenten, der blev skudt i hovedet på Christiania for tre uger siden, slutter 2. oktober. Pengene går til hans gravide kæreste og genoptræning.
Politibetjenten blev skudt i hovedet  under en rutineopgave på Pusher Street natten til 1. september, hvor en hashhandler pludselig trak et våben og skød.
Politibetjenten blev skudt i hovedet  under en rutineopgave på Pusher Street natten til 1. september, hvor en hashhandler pludselig trak et våben og skød. Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix/arkiv

Det er strømmet ind med penge til den kvæstede politimand, der blev ramt af skud i hovedet på Christiania i begyndelsen af september.

Det fortæller initiativ-tageren Ole Madsen til Ekstra Bladet. Ole Madsen vil dog ikke ud med det eksakte beløb, før indsamlingen slutter, men han fortæller til avisen, at der tikket et sted mellem en halv og en hel million kroner ind.

Pengene skal gå til den sårede betjent og hans familie. Kæresten er højgravid og skal føde meget snart.

Penge til genoptræning

- I starten var donationerne mest tiltænkt kæresten i den svære tid, men som puljen voksede, besluttede vi, at det også skulle gå til genoptræning til den sårede betjent, siger Ole Madsen til Ekstra Bladet.

Ole Madsen begyndte indsamlingen et par dage efter skudepisoden, hvor to betjente og en civil person blev ramt.

Men mens den ene betjent og den civile hurtigt blev udskrevet fra hospitalet, blev den anden politibetjent hårdt såret i hovedet og er fortsat indlagt. Gerningsmanden døde efterfølgende efter en skududveksling under hans anholdelse i Taarnby. 

Rørende hilsner

- Reaktionerne på indsamlingen har været så flot. Vi har modtaget mange rørende beskeder, og vi er super glade for opbakningen. Både den der har været til den sårede betjent, men også den, der har været til politiet generelt, siger Ole Madsen til Ekstra Bladet og forklarer, at man ikke er vant til, at folk er positive omkring politiet, så det skaber et særligt sammenhold at få den her respons.

Indsamlingen slutter 2. oktober. Her vil Ole Madsen ifølge Ekstra Bladet sammen med de øvrige indsamlere afsløre, hvor meget der er samlet ind.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.