Dansker i thailandsk fængsel: Overfaldet to gange

Overfald og sygdom er hverdag for den nordjyske forretningsmand Peter Jensen fra Hjørring, som i snart et år har siddet fængslet i Phuket Provincial Prison.
Det er dybt kritisabelt, at den danske regering ikke gør mere for at få den 49-årige dansker udleveret, lyder det fra Amnesty International.
Det er dybt kritisabelt, at den danske regering ikke gør mere for at få den 49-årige dansker udleveret, lyder det fra Amnesty International. Foto: Scanpix arkiv

- I vores afdeling er vi 374 mennesker på et areal på 200 kvadratmeter. Vi sover direkte på gulvet - som sardiner i en dåse, fortæller Peter Jensen til NORDJYSKE Stiftstidende.

NORDJYSKE Stiftstidende har talt med Peter Jensen via hans kærestes mobil, mens han var på sygehuset med skader fra et overfald. Han er blevet overfaldet to gange i fængslet.

Han har nægtet at betale såkaldte beskyttelsespenge. Den 49-årige forretningsmand har tabt næsten 40 kilo, efter at han blev anholdt i november sidste år på grund af en fængslingskendelse fra Danmark, hvor der venter ham en sag for grov moms- og skattesvindel.

Men udleveringen fra Thailand er aldrig gennemført.

- Jeg føler, at man låser mig fast i et system, hvor man gør mere skade end gavn. De danske myndigheder ved, hvordan det thailandske system fungerer. De kunne bare have sagt; nu tager vi dig hjem. Men det har de ikke gjort, siger han.

I stedet er der kommet flere civile sager mod Peter Jensen i Thailand, ifølge ham selv fordi hans forretninger er gået i stå på grund af fængslingen. Der er aldrig sendt en egentlig udleveringsbegæring til Thailand, ifølge anklagemyndigheden fordi det normalt ikke er nødvendigt i et land som Thailand.

Dét undrer juridisk konsulent hos Amnesty International Claus Juul.

- Uanset hvad grunden måtte være, så er det dybt kritisabelt. Man sidder i København med vidt åbne øjne og ved, at man har en dansk statsborger under umenneskelige forhold, og så gør man ikke noget, siger Claus Juul.

Udenrigsministeriet vil kun oplyse, at man yder ”den sædvanlige konsulære bistand”.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.