Dansker hjalp Goldman Sachs med Dong-salg: Nu er han topchef i banken

Danske Michael Bruun var en af ankermændene bag salget af Dong-aktier til Goldman Sachs. Nu er han blevet partner.
Michael Specht Bruun (yderst til højre) var sammen med Martin Hintze (med briller) Goldman Saachs' to ankermænd bag købet af aktier i Dong Energy.
Michael Specht Bruun (yderst til højre) var sammen med Martin Hintze (med briller) Goldman Saachs' to ankermænd bag købet af aktier i Dong Energy. Arkivfoto: Søren Bidstrup/Scanpix

Danske Michael Bruun, der spillede en nøglerolle i forbindelse med salget Dong-aktier til Goldman Sachs, er netop blevet forfremmet til partner i den amerikanske investeringsbank.

Det skriver Berlingske Business.

Michael Bruun var en af Goldman Sachs' to ankermænd på investeringen i det statsejede energiselskab DONG Energy, der affødte massive folkelige protester i 2014.

Skandaleramt bank

Banken opkøbte aktierne gennem et selskab i skattelylandet Luxembourg.

Fire danske pensionskasser havde også tilbudt at købe aktierne i Dong Energy, men det blev afvist af daværende finansminister Bjarne Corydon (S).

Salget medførte en større politisk krise, hvor SF's formand blandt andet gik af og trak sig fra regeringssamarbejdet med S og R.

Goldman Sachs har været involveret i en række skandaler i forbindelse med finanskrisen, hvor man med den ene hånd tilbød højrisikolån til boligkøbere, samtidig med at man med den anden hånd spekulerede i, at boligmarkedet ville kollapse.

Det er dog stadig en af verdens største investeringsbanker.

Prestigefyldt titel

Bruun er nu blevet forfremmet til partner, som er en af de mest prestigefyldte titler på Wall Street, i forbindelse med den årlige udnævnelse af et større antal partnere i investeringsbanken.

Ifølge Bloomberg er mindst to andre af de nye partnere fra Danmark; nemlig Marie Louise Kirk og Klaus Bjerre Toft.

Også tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussen arbejder for Goldman Sachs, han blev sidste år hyret som konsulent og rådgiver i Dong-sagen.

Goldman Sachs investering i Dong steg i fra otte milliarder kroner til 17,4 milliarder kroner i værdi i løbet af de to år, hvor amerikanerne var aktionærer.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.