Dansker har stor succes som musiker i Afrika

Den danske musiker Espen Sørensen har boet i Tanzania, siden han var lille. Nu er han 30 år, synger som en indfødt, og har oveni købet stor succes.
Espen er en stor stjerne i Afrika. 
Espen er en stor stjerne i Afrika.  FOTO: Kreks Carter/fra mzungukichaa.com

Espen Sørensen er født i Skanderborg, men har boet i Østafrika, siden han var lille. Han flyttede med sin forældre til Zambia, da de blev udstationeret.

Den 30-årige jyde har siden gjort meget for at passe ind i kulturen i Tanzania, og det er i den grad gået godt for ham.

I dag er han kendt i landet under kunstnernavnet Mzungu Kichaa, han synger på swahili og er lidt af en stjerne, fortæller han ifølge dr.dk til Afrikanske Stemmer på P1.

Espen er altså en succeshistorie, men han har også kæmpet for det, fortæller han i programmet:

- Jeg kæmpede meget for det. Jeg gik for eksempel i bare tæer i tre år, fordi de andre gjorde det. Første dag jeg var i skole, havde jeg sko på og min firkantede danske skoletaske med reflekser. Men mine lange blyanter blev skiftet ud med nogle korte. Det var meget sejere at have det, de andre havde. Jeg havde en meget fin blyantspidser i messing, som jeg byttede til et barberblad, fordi de andre spidsede blyanter med det.

Espen blev hurtigt accepteret af landsbyen, selvom han har lys hud og fregner.

Musiker og kendis

Espen Sørensen er i dag stadig bosiddende i Tanzania og er altså blevet en kendt musiker dernede. Han laver musik i Bongo Flava genren, som er tanzaniansk hip hop. Og kunstnernavnet, Mzungu Kichaa, betyder "Den gale hvide mand".

Men Espen Sørensen er ikke en gal mand, han er nærmere en kendis, indrømmer han i programmet.

Jeg kan mærke, når jeg går på gaden, at de fleste mennesker kender mig, siger han.

Han er da også så berømt, at han ind imellem må skrive autografer i timevis, og i 2010 var han dommer i den lokale version af "X Factor”.

Bliv klogere på Espens Sørensen lige her

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.