Dansker bomber mål ind i NHL

Mikkel Bødker imponerede med tre scoringer natten til torsdag og har fået en forrygende sæsonstart i NHL.
Danske Mikkel Bødker er inde i en god stime med sit hold Arizona Coyotes.
Danske Mikkel Bødker er inde i en god stime med sit hold Arizona Coyotes. Foto: Jan Korsgaard/free

Holdkammeraten Rob Klinkhammer kalder ham den "måske den farligste spiller i NHL lige nu", og roserne vælter ned over Mikkel Bødker, efter at danskeren natten til torsdag scorede sit første NHL-hattrick.

Bødkers tre scoringer i Arizona Coyotes' 7-4-sejr over Edmonton Oilers øgede hans samlede målhøst til fem mål i sæsonens første tre kampe.

- Når han får chancen, udnytter han den, og det var en stor hjælp for os i aften, siger Coyotes-træner Dave Tippett til nhl.com.

Bødker selv kan ikke give anden forklaring på sin forrygende sæsonstart, end at han har ramt en periode, hvor tingene bare går hans vej.

- Det gælder om at finde de rigtige positioner. I øjeblikket får jeg mulighederne, fordi mine holdkammerater er dygtige til at finde mig. Når du har tur i den, ryger de bare ind, og sådan går de for mig i øjeblikket, siger Mikkel Bødker.

Ud over de i alt fem scoringer er Bødker også noteret for en enkelt assist, og med sine seks målpoint placerer den hurtige dansker sig aktuelt på sjettepladsen på NHL's topscorerliste.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.