Danske volleyherrer sled forgæves mod verdensmestre

Danmark fik maksimal modstand i European League i volleyball mod de polske verdensmestre.

Søndag blev en hed dag - også for de danske volleyherrer, der mødte den regerende verdensmester Polen i Antvorskovhallen i Slagelse.

Danmark tabte i den stegende hede i hallen med 0-3 (15-25, 19-25, 16-25) til Polen i European League.

Danmark formåede at følge med Polen til midtvejs i alle tre sæt, men polakkerne diskede dog op med 11 blokadepoint i alt i kampen, og det knækkede Danmark i hvert sæt.

- Det er møgærgerligt, at nogle spillere faldt ud af kampen i dag uden grund. Samtidig blev vi ramt af tre skader undervejs, den første allerede i opvarmningen, og blev tvunget til at skifte meget ud, hvilket ødelagde vores rytme, siger landstræner Mikael Trolle i en pressemeddelelse.

Danmark skulle forsøge at revanchere sig for lørdagens nederlag til polakkerne, som Danmark over to kampe mødte i første runde.

Efter at have tabt de to første sæt, var det med ryggen mod muren i tredje sæt. Her kæmpede danskerne dog ufortrødent videre og var også foran 8-6 ved den første tekniske timeout.

Men så diskede polakkerne op med de solide blokader, som gang på gang lukkede ned for de danske spillere, og Polen vandt sættet 25-16 og dermed kampen.

- I dag havde vi fint styr på vores servemodtagning, men til gengæld fungerede vores angreb ikke. Det er noget, vi skal have styret ind til næste kamp. Polen var meget konsistente i dag, og så er det svært at lave mange point mod sådan et mandskab, siger Mikael Trolle.

Efter kampene mod Polen møder Danmark i næste runde Israel, hvor der også spilles to opgør den 11. og 12. juli.

- Det er godt, at vi møder gruppens stærkeste modstander i første runde. Vi er blevet meget klogere på, hvad vi skal arbejde videre med, inden vi møder Israel i næste weekend, siger landstræneren.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.