Danske virksomheder sidder fast: "Danser bare rundt på stedet"

Hård konkurrence gør det svært at vokse, forklarer virksomhederne.
Det er ikke sådan, at virksomhederne har det dårligt økonomisk. De danser bare rundt på stedet og kommer ikke videre, siger Henning Boye Hansen, direktør i BDO.
Det er ikke sådan, at virksomhederne har det dårligt økonomisk. De danser bare rundt på stedet og kommer ikke videre, siger Henning Boye Hansen, direktør i BDO. Foto: Scanpix arkiv

- Det er sgu svært rigtigt at presse ja-hatten ned over ørerne.

Det er Steen Bocians umiddelbare reaktion på den analyse, som revisionskoncernen BDO har lavet blandt små 27.000 regnskaber fra små og mellemstore virksomheder for 2015. Han er cheføkonom i Dansk Erhverv, og hans store bekymring er, at det store vækstlag i dansk økonomi dermed slet ikke vokser.

Det skriver Finans.

BDO har lavet en bouillonterning ud af i alt 27.000 årsregnskaber og desuden en spørgeskemaundersøgelse blandt 2.000 virksomheder.

- Barometeret viser, at der ingen vækst er. Det er ikke sådan, at virksomhederne har det dårligt økonomisk. De danser bare rundt på stedet og kommer ikke videre, siger Henning Boye Hansen, direktør i BDO til Finans.

Fra 2014 til 2015 steg omsætningen for de cirka 27.000 under 1 pct. og er altså stagneret. Overskuddet er direkte faldet fra indeks 130 til indeks 127 - hvor indeks 100 er 2010.

Virksomhederne forklarer selv, at det er en hård konkurrence, der gør det svært for dem at vokse - de har altså helt banalt svært ved at finde købere til deres produkter eller services - med mindre de skærer i prisen. Derfor fortæller de også, at deres primære fokus i det seneste år har været salgsarbejdet.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.