Danske turister strømmer til Sverige

Danske turister valfarter til Sydsverige, når de skal nyde feriedagene. Og der er rig mulighed for at holde billig ferie i det svenske.
Danskerne er vilde med at holde ferie i det svenske. Her ses det sydlige Sverige fra oven.
Danskerne er vilde med at holde ferie i det svenske. Her ses det sydlige Sverige fra oven. Foto: SIMON FALS/POLFOTO

Sydsverige er blevet en dansk feriefavorit, og flere danskere skifter de røde og hvide farver ud med blå og gule, når de skal holde ferie.

Rekordmange danskere tog nemlig en tur over sundet i de første tre måneder af 2015, og det blev til 18,6 procent flere danske overnatninger i Sydsverige sammenlignet med samme periode året før.

Ser man på Skåne alene, så ligger stigningen på 31 procent, og det er den største stigning nogensinde. Det viser tal fra VisitSweden.

Vores svenske nabo er også kun en hurtig smuttur væk, så der er plads til både en enkelt overnatning eller en afslappende ferieuge.

- Flere og flere danskere tager på ferie i Sydsverige, men flere og flere tager også på smutture. Når danskerne vil opleve noget kulturelt eller spise en god middag i eksempelvis Malmø, så snupper de en overnatning med i højere grad end tidligere, siger Anna Kron Boysen, PR-manager hos VisitSweden.

Ystad Saltsjöbad er et af de svenske hoteller, der har mærket den stigende danske interesse. I årets første tre måneder var ni ud af ti værelser udlejet, og 20 procent af alle gæsterne har været danskere.

- Vi er meget glade for de danske turister, og de er meget vigtige for os, siger Anders Nilsson, direktør ved Ystad Saltsjöbad, til Ritzau Fokus.

Der er også rig mulighed for at holde en billig ferie i det sydsvenske. Den lave svenske kronekurs sikrer nemlig, at danske turister får meget for pengene, når de vil shoppe, spise god mad, gå i teatret eller overnatte i landet.

Anders Nilsson er enig i, at den lave vekselkurs er med til at lokke danskere til, men han er ikke i tvivl om, hvad det er, der tiltrækker de danske turister.

- Mange besøger os for at få en rolig ferie og for at koble helt af. De kan opleve den smukke svenske natur og de svenske strande. Og så er det er kun en time væk fra København i bil, siger han.

Fakta: Disse sydsvenske regioner vil danskerne besøge:

- Skåne

- Blekinge

- Halland

- Kronobergs län

- Jököpings län

- Region Kalmar

- Västra Götaland

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.