Danske sygeplejersker vil bekæmpe ebola i Vestafrika
Dansk Sygeplejeråd skal forhandle løn og forhold for de sygeplejersker, der nu skal bekæmpe ebola i Vestafrika
Af leveret af Nyhedsbureauet Newspaq
MERE


Det vil formentligt ikke blive noget problem at finde danske sygeplejersker, som vil være parate til at tage af sted til Vestafrika for at bekæmpe ebola-epidemien.

Sådan lyder det fra sygeplejerskernes fagforening Dansk Sygeplejeråd, der bakker op om regeringens beslutning om at øge indsatsen og blandt andet udsende 25 danske læger og sygeplejersker til Vestafrika.

- Vi ved, at der er en del erfarne sygeplejersker, som vil være klar til at tage af sted. Vi har løbende fået henvendelser fra sygeplejersker, som er interesserede, siger Dorte Steenberg, næstformand i Dansk Sygeplejeråd.

- Der er ingen tvivl om, at de danske sygeplejersker kan være med til at gøre en forskel i kampen mod ebola, tilføjer hun.

Og trods smittefaren er sygeplejerskernes fagforening tryg ved at sende dem af sted.

- De sygeplejersker, der udsendes, er blandt landets mest erfarne på området. De er topprofessionelle og har et utroligt højt fagligt niveau, siger Dorte Steenberg.

Situationen i de ebola-ramte lande i Vestafrika er nu så alvorlig, at den danske regering vil øge bidraget til bekæmpelsen af den smitsomme sygdom med 115 millioner kroner. Dermed kommer det danske bidrag op på i alt 190 millioner kroner.

Pengene skal blandt andet gå til at sende danske læger og sygeplejersker til Vestafrika - et team på 25 sundhedsarbejdere i alt, oplyser Statsministeriet.

Hos Dansk Sygeplejeråd skal man allerede i gang med forberedelserne. Ifølge Dorte Steenberg vil der i den kommende tid pågå forhandlinger mellem staten og Dansk Sygeplejeråd om løn- og ansættelsesvilkår for de sygeplejersker, der skal udsendes.

- Det er helt normal kutyme, og jeg er sikker på, at vi når til enighed ret hurtigt, siger hun.

Via forsvaret udsendes danske sygeplejersker løbende til forskellige missioner i verden.

Ebola-katastrofens omfang i Vestafrika bliver ved med at vokse. Ifølge verdenssundhedsorganisationen WHO er dødstallet onsdag opgjort til mindst 4877, mens 9936 mennesker er blevet smittet med virussen.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.