Danske selskaber undgår fortsat Sharm el-Sheikh

Britiske selskabers beslutning om at droppe Sharm el-Sheikh står allerede ved magt i Danmark.
På oktobers sidste dag styrtede et russisk passagerfly ned, fordi terroristerne havde anbragt en bombe om bord. Det betyder, at danske rejsearrangører undgår at flyve til Sharm el-Sheikh, indtil Udenrigsministeriet igen giver grønt lys.
På oktobers sidste dag styrtede et russisk passagerfly ned, fordi terroristerne havde anbragt en bombe om bord. Det betyder, at danske rejsearrangører undgår at flyve til Sharm el-Sheikh, indtil Udenrigsministeriet igen giver grønt lys. Foto: /AP

Det får ingen umiddelbart betydning for danske rejsende, at selskaberne British Airways og EasyJet nu suspenderer alle flyvninger til den egyptiske ferieby Sharm el-Sheikh frem til efter nytår.

I Danmark har man nemlig allerede taget konsekvensen af, at et russisk Airbus-fly 31. oktober styrtede ned som følge af en bombeeksplosion, der dræbte alle 224 personer.

- Der er ingen, der rejser derned lige nu. Udenrigsministeriet fraråder alle unødvendige rejser til den sydlige Sinai-halvø inklusiv Sharm el-Sheikh, og derfor er alle flyvninger dertil indstillet, indtil rejsevejledningen bliver lavet om igen, siger Henrik Specht, der er direktør for brancheforeningen Rejsearrangører i Danmark.

De, der måtte få lyst til en tur ned i varmen og Rødehavet, behøver dog ikke afvente, at trusselsniveauet i Sharm el-Sheikh ændrer sig til det bedre.

De fleste rejsearrangører har nemlig omdirigeret flyene til Hurghada, der ligger lidt længere sydpå på det egyptiske fastland, fortæller Henrik Specht.

6. november besluttede Udenrigsministeriet at ændre sin rejsevejledning til Egypten, da det kom frem, at det var en bombeeksplosion, der fik det russiske fly til at styrte ned.

Andre britiske selskaber som Thomas Cook, Monarch og Thomson har allerede indstillet deres flyvninger til Sharm el-Sheikh indtil videre.

Udenrigsministeriet fraråder i øvrigt også alle rejser til den nordlige del af Sinai-halvøen, ligesom man advarer mod høj risiko for terrorhandlinger i hele landet.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.