Danske rejsebureauer dropper udskældt aktivitet

Det er slut med elefantridning.
Elefanterne lider, melder dyreorganisationer, og det har flere rejsebureauer taget konsekvensen af.
Elefanterne lider, melder dyreorganisationer, og det har flere rejsebureauer taget konsekvensen af. Foto: SCANPIX arkiv

En række danske rejsebureauer som Spies og Startour er nu stoppet med at tilbyde ture på elefantryg i deres pakkerejser, efter der er blevet sat fokus på, at de store dyr mishandles for at få dem til at underkaste sig, skriver metroxpress.

Det vækker glæde hos World Animal Protection Danmark, som håber, at en række mindre danske rejsearrangører nu vil følge i de stores fodspor.

"Vi tror på, at vi kommer længst med dialog. I Holland, hvor vi har kørt kampagnen i længere tid, er det lykkedes at få samtlige rejseudbydere til at droppe elefantridning," siger Christina Abel, biolog og kampagneansvarlig i World Animal Protection Danmark.

Hun forklarer, at elefanter, der bruges til ridning, typisk tages fra deres mor som små og nedbrydes fysisk og psykisk. På thai kaldes processen 'Phajaan' eller 'The Crush': Elefanten isoleres, lænkes og bliver slået med en skarp jernkrog for at få den til at lystre.

Ifølge biolog og direktør i Givskud Zoo Richard Østerballe er det ikke blot dyremishandling at ride på elefanter - det er også hasardspil med eget liv og helbred.

For eksempel blev den 36-årige skotske turist Gareth Growe dræbt af en trekking-elefant på Koh Samui i Thailand i februar, da den smed ham af ryggen og trampede ham ihjel.

"Jeg ville ikke tage chancen og sætte mig op på ryggen af en elefant. I vores branche anses elefanter for at være det mest dræbende dyr," siger han til metroxpress.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.