Danske orienteringsløbere tager til EM med medaljekrav

Der skal mindst to danske medaljer med hjem fra EM i orienteringsløb, lyder det fra landstræneren.
Orienteringsløberen Maja Alm er en af de danskere, som skal bidrage til medaljehøsten ved EM.
Orienteringsløberen Maja Alm er en af de danskere, som skal bidrage til medaljehøsten ved EM. Foto: Svold Mathias/Polfoto

Danmark har gjort det godt på den internationale scene inden for orienteringsløb de seneste år, og derfor er der også medaljeforventninger, når holdet lørdag tager hul på EM i Tjekkiet.

- Det officielle mål er to medaljer, men jeg tror på, at hvis det går rigtig godt, kan vi komme op på tre, måske fire. Men vi skal i hvert fald have to, ellers bliver vi skuffede, siger landstræner Lars Lindstrøm i en pressemeddelelse.

- Der er en rigtig god chance på lørdag på sprintstafetten og så den individuelle sprint på både herresiden og damesiden med Maja Alm.

Derudover nævner Lars Lindstrøm også mellemdistancen fredag og den afsluttende stafet næste lørdag som løb, hvor Danmark kan gøre sig gældende i medaljekampen.

Maja Alm er tredobbelt verdensmester og bærer nok på de tungeste forventninger på det danske hold.

- Jeg tror, det handler meget om, hvordan man klarer det i hovedet og får det hele til at hænge sammen. Men det bliver spændende, og det er altid sjovt med de første konkurrencer, siger Maja Alm.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.