Danske kvinder er de gladeste i Europa

Et nyt studie viser, at Europas mest glade personer er danske kvinder, der har rundet de 65 år. Hvorfor nu det, spekulerer udlandet over og de er kommet frem til disse svar:
Danske kvinder i alderen 65-74 er Europas gladeste af slagsen.
Danske kvinder i alderen 65-74 er Europas gladeste af slagsen. Foto: SCANPIX arkiv

Danske kvinder har en ekstra grund til at smile. De kan kalde sig for de mest glade i Europa - dog gælder det kun for kvinder, der er lidt grå i toppen. Det er nemlig danske kvinder i alderen 65-74 år, der er de gladeste, viser et studie lavet af Eurostat.

I studiet scorer kvinderne 8,6 ud af 10 på en 'glædes-skala.'

I England undrer avisen The Telegraph sig over, hvorfor netop danske kvinder i den aldersgruppe er så frygtelig glade.

Avisen er kommet fra til, at det må skyldes det gode danske velfærdssystem, gode indkomster, vores sunde forhold til andre mennesker og en god livserfaring …

Især er den danske levestandard og forholdene for ældre anderledes end i mange andre lande.

Livet som pensionist er godt

Danmark er dog ikke det eneste land, som har glade pensionister. For selvom de ikke er helt så glade som de ældre danske kvinder, er pensionisterne i Sverige, Tyskland og England også godt tilfredse med deres alderdom.

Meik Wiking fra Institut for Lykkeforskning her i landet forklarer til The Telegraph, at folk fejlagtigt tror, at livet topper i ungdommen og går ned ad bakke derfra. Det er en fejl. Det rammer bunden en gang, når du er 40 år, men så bliver du igen mere og mere tilfreds derfra.

Hvorfor?

- Når vi bliver ældre, holder vi op med at tage os af, hvad andre tænker, siger han.

Victoria King fra 'Action for Happiness' støtter op om svaret:

- Når vi er mellem 16-25, er vi mere tilbøjelige til at sammenligne os med andre: Med vores venner, kollegaer og kendte mennesker. Det kan være en grundsten til en ulykkelig tilværelse. Når vi bliver ældre, får vi nemmere ved at acceptere os selv og dét, vi er. Vi bliver mere klar over, hvad der virkelig betyder noget for os i livet.

Derfor er pensionister mere tilfredse med tilværelsen – et stort pres er forsvundet fra deres skuldre. Og bor du i et land som Danmark, har du altså (i de fleste tilfælde) så lidt at være bekymret over, at du kan kalde dig glad og tilfreds med livet.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.