Danske kunstnere: Derfor er vi så vilde med Mø

Sangerinden Mø hitter i udlandet, og her hjemme hylder kollegerne hendes mod til at være sig selv.
Mø er en stor inspiration for sine kolleger.
Mø er en stor inspiration for sine kolleger. Foto: Axel Schütt/Scanpix

Danske Karen Marie Ørsted fra Fyn er for alvor slået igennem i udlandet, og den blonde hitmager har efterhånden stået på scener verden over.

Her hjemme kigger hendes kolleger da også beundrende til, mens hun under kunstnernavnet MØ bryder den ene barriere efter den anden.

Det er især hendes evne til at holde fast i sig selv undervejs, der imponerer. Sangerinden har nemlig ikke ladet sig slibe og polere for at passe ind, mener flere danske musikere.

- Mø er et lysende eksempel på, at det godt kan lade sig gøre at slå igennem på sine egne præmisser, siger sangerinden Nabiha, der selv har hittet med numre som "Mind the Gap" og "Weapon".

Hun bliver bakket op af sangskriveren og musikeren Mads Langer, der mener, at sangerinden i den grad fortjener hæder.

- Jeg elsker Mø. Hun er totalt tro mod sig selv og er ikke hoppet med på en bølge. Hun har noget kant i popverdenen, og hun er kompromisløs, siger sangeren.

Mø startede karrieren i punkduoen Mor, men brød igennem som solist i 2013 med nummeret "Pilgrim".

Herfra er det gået stærkt for sangerinden, der blandt andet synger med på kæmpehittet "Lean On" med musikkollektivet Major Lazer og kan høres i duet med Justin Bieber på nummeret "Cold Water".

Den bedrift er imponerende, synes sangerinden Aura, der ikke er i tvivl om, hvor stort Mø's internationale gennembrud er.

- Hun er jo den største popstjerne, vi har haft nærmest nogensinde, siger Aura.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.