Danske håndboldherrer når forbi nåleøje ved OL

For første gang siden 1984 er de danske håndboldherrer nået mellem de fire bedste ved de olympiske lege.
Mikkel Hansen og de øvrige danske håndboldspillere havde styr på slovenerne i en kvartfinale, hvor målene fløj ind på stribe.
Mikkel Hansen og de øvrige danske håndboldspillere havde styr på slovenerne i en kvartfinale, hvor målene fløj ind på stribe. Foto: Jens Dresling/Polfoto

De danske håndboldherrer viste efter to mislykkede forsøg i træk, at det kan lade sig gøre at gå videre til medaljekampene ved de olympiske lege.

Det skete, da Slovenien onsdag aften blev sendt hjem fra OL i Rio i kvartfinalen, som endte med en sikker dansk sejr på 37-30.

Kvartfinalen har været stopklodsen ved de seneste to olympiske lege. Ved OL i London i 2012 samt OL i Beijing i 2008 blev Danmark begge gange slået ud, inden det for alvor begyndte at dufte af medaljer.

Desuden er det første gang siden 1984, at Danmark er blandt de fire bedste ved OL. Det er dog aldrig tidligere blevet til en dansk medalje for håndboldherrerne.

Mod Slovenien viste et tændt dansk mandskab, at det måske kan lade sig gøre denne gang, for holdets bredde er stor.

Eksempelvis havde Niklas Landin en skidt dag i målet og blev noteret for nul redninger på ti slovenske forsøg.

Ind kom Jannick Green, som straks leverede redninger på stribe og var med til at skabe dansk momentum.

Morten Olsen greb også chancen som playmaker og afslutter, og han virker til at være en af de få danske spillere, som lige nu er i stand til at score fra ni meters afstand.

Slovenien forsøgte at skrue tempoet i vejret, og det betød flere gange, at Danmark blev fanget på hælene i første halvleg.

Danmark nåede lige akkurat at slutte første halvleg af med en scoring af Mads Christiansen til 16-13-føring, og Slovenien fik tilmed en af mange to minutters udvisninger.

I anden halvleg lykkedes det for alvor Danmark at trække fra de efterhånden trætte og opgivende slovenere.

Topscorer Lasse Svan Hansen hamrede tre mål ind i træk fra højrefløjen for Danmark, som kom foran 21-16. Der var kun spillet fem minutter af anden halvleg, men kampen virkede allerede afgjort.

Slovenerne havde problemer med at følge med og kom senere bagud med 21-30 på en scoring af Henrik Toft Hansen.

Trods et desperat forsøg og et par reduceringer i slutfasen lykkedes det ikke Slovenien at bringe spænding ind i kampen.

I semifinalen skal Danmark nu møde Kroatien eller Polen, som mødes i den sidste kvartfinale.

Tidligere i turneringen har Danmark tabt til Kroatien. Det skete i den tredje kamp i gruppespillet.

Tyskland viste tidligere onsdag skræmmende styrke ved at slå Qatar med hele 34-22 og møder Frankrig i den anden semifinale.

De franske OL-favoritter slog værterne fra Brasilien ud i sin kvartfinale.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.