Danske fodboldkvinder slår Belgien i tidlig EM-test

Pernille Harder scorede to og Simone Boye et mål, da EM-modstanderen Belgien blev slået i en testkamp.
Pernille Harder blev for nylig kåret til årets mest værdifulde spiller og angriber i den svenske liga, hvor hun tørner ud for Linköpings FC. (Arkivfoto).
Pernille Harder blev for nylig kåret til årets mest værdifulde spiller og angriber i den svenske liga, hvor hun tørner ud for Linköpings FC. (Arkivfoto). Foto: 10030 Jonas Ekströmer/tt/Scanpix

De danske fodboldkvinder slog mandag Belgien 3-1 på udebane i holdets første forberedelseskamp til næste års EM.

Angrebsstjernen Pernille Harder scorede to gange efter pausen for de danske gæster, efter at Simone Boye midtvejs i første halvleg havde sendt Danmark i front.

Danskerne styrede i lange perioder opgøret mod Belgien, som er blandt gruppemodstanderne i forbindelse med EM i Holland til sommer.

Testkampen mod belgierne blev aftalt længe før, at det tidligere i november blev afgjort, at landsholdet skal op mod Belgien, Holland og Norge, når det i juli gør løs med gruppekampene til EM.

Simone Boye gjorde det til 1-0 efter 20 minutter i forbindelse med et større klumpspil foran Belgiens mål.

Efter en time øgede Pernille Harder til 2-0 på en friløber, hvor hun i første omgang afsluttede på stolpen. Belgien reducerede til 1-2 stort set med det samme.

Ti minutter senere gjorde Linköping-angriberen, der for nylig blev kåret til den mest værdifulde spiller og årets angriber i den svenske liga, det til slutresultatet 3-1 med et elegant lob.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.