Danske F-16-fly runder 50 missioner i Irak

De danske F-16-fly har 50 gange været i kamp i Irak mod den militante gruppe Islamisk Stat (IS).
Danske kampfly har siden den 16. oktober været på 50 missioner.
Danske kampfly har siden den 16. oktober været på 50 missioner. Foto: JANUS ENGEL/POLFOTO

De danske F-16-fly har været i luften mere end 50 gange i Irak, siden flyene for første gang var på vingerne den 16. oktober. Det skriver forsvaret på sin hjemmeside.

Forsvaret oplyser, at det danske bidrag "opretholder en særdeles aktiv profil i missionen", der har til formål at bekæmpe den militante gruppe Islamisk Stat i Irak. Danmark deltager sammen med en række andre lande i den USA-ledede koalition.

- Vores fly og personel har arbejdet hårdt, professionelt og engageret som altid. Vi kan tydelig se, at vores missioner udgør et væsentligt bidrag til koalitionens indsats, og det kan vi være rigtig stolte af, siger generalmajor Max A.L.T. Nielsen, chef for Flyverstaben, der sammen med forsvarschef, general Peter Bartram netop har været i Irak.

Danmark stiller med syv F-16-fly og 140 mand i missionen. Under selve operationen i Irak har de danske fly hovedsæde i Kuwait, der grænser op til den sydlige del af det uroplagede Irak.

De syv danske F-16-fly, som er af typen Fighting Falcon, landede i Kuwait City den 5. oktober, hvorefter der gik knap to uger, før flyene første gang var i luften, da der blandt andet skulle styr på en række praktiske formaliteter.

Det var et bredt flertal i Folketinget, som den 2. oktober besluttede, at Danmark skal være med til at bekæmpe Islamisk Stat.

Islamisk Stat er også til stede i Syrien, men her skal de danske F-16-fly ikke i aktion, da Danmark ikke har sagt ja til at gå ind i det borgerkrigshærgede land.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.