Danske curlingkvinder misser medalje efter nyt drama

Danmarks curlingkvinder tabte bronzefinalen ved EM med to point efter tæt opgør med Finland.
Skipper Lene Nielsen og resten af det danske curlinglandshold har spillet stærkt ved EM i Esbjerg. Fredag tabte holdet dog finalen om bronzemedaljer.
Skipper Lene Nielsen og resten af det danske curlinglandshold har spillet stærkt ved EM i Esbjerg. Fredag tabte holdet dog finalen om bronzemedaljer. Foto: Anthony Anex/AP

Skipper Lene Nielsen og resten af Danmarks kvindelige curlinglandshold håber nok, at heldet smiler lidt mere til dem i fremtiden.

Fredag aften tabte de danske kvinder nemlig en tæt bronzefinale med 8-10 mod Finland.

Torsdag var danskerne også ude i et drama, da holdet tabte 5-6 til Rusland i semifinalen. Det var i øvrigt femte EM i træk, at danskerne spillede bronzefinale, og femte gang i træk, at danskerne tabte.

De to hold fulgtes ad hele vejen. Finnerne kom på 1-0 efter første ende, og danskerne udlignede.

Først i fjerde ende vandt danskerne med to sten og førte 3-2. Femte ende blev katastrofal for Lene Nielsen og holdet, da finnerne vandt med fire sten og tog føringen med 6-3.

Danskerne tog en lille revanche i niende ende, som blev vundet med tre sten og gav reducering til 8-9. Men finnerne holdt fast og kunne sikre sig bronzemedaljerne ved EM i Esbjerg.

Rusland og Skotland mødes i finalen lørdag eftermiddag. Forinden mødes Sverige og Schweiz i mændenes finale.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.