Danske charterturister får betalings-armbånd

Som den første charterarrangør i verden tilbyder Star Tour nu kunderne et smartband, der betaler forplejningen og låser værelsesdøren.
Star Tour har fået gode tilbagemeldinger omkring armbåndet, der klarer alle betalinger på ferien med et snuptag. Inden afrejse fra hotellet bliver regningen gjort op.
Star Tour har fået gode tilbagemeldinger omkring armbåndet, der klarer alle betalinger på ferien med et snuptag. Inden afrejse fra hotellet bliver regningen gjort op. Foto: Elin Sjöberg/Star Tour/ELIN SJöBERG

Omkring 5.000 danskere bliver til sommer blandt de første charterrejsende i verden, der kan slappe af uden på noget tidspunkt at skulle hive penge eller kreditkort op af lommen.

Rejsearrangøren Star Tour vil nemlig udstyre gæsterne på feriehotellet Blue Village Family Life Pascha Bay ved Alanya i Tyrkiet med intelligente armbånd, såkaldte wearables, som klarer både betaling og adgang til hotelværelset.

- Man får det på, når man tjekker ind på hotellet og kan bruge det rundt omkring, når man køber en smoothie eller en kaffe, hvor købet bliver registreret i et system. Man kan også bruge det, når man skal ind på sit hotelværelse. Det afløser nøglen, fortæller pressechef i Star Tour Nikolai Johnsen til Ritzau Fokus.

Smart-armbåndet er udviklet af moderselskabet TUI og fungerer sammen med appen Min Ferie, der i forvejen bruges af over 65.000 af Star Tour-gæsterne. Det vandtætte armbånd kræver ikke andet, end at gæsten har det på for at kunne betale. Før afrejse bliver den samlede regning gjort op, inden gæsten forlader hotellet.

Ud over at skulle gøre betaling og døråbning nemmere, vil smartbandet også mindske energiforbruget på de enkelte hotelværelser. Både lys og air condition bliver slukket, når man forlader værelset med armbåndet på.

Ifølge it-ekspert John G. Pedersen, der driver mobilsitet MereMobil.dk, virker det dog som en stakket frist at indføre betalingsarmbånd på charterferier. De kan nemlig intet, som en almindelig smartphone ikke kan i forvejen, siger han.

- Wearable-teknologien savner stadig fodfæste i forhold til at fortælle os, hvorfor det er så smart, at vi er nødt til at have den. Det er sikkert en fin løsning, Star Tour har lavet, som er let for dem at administrere. Men der er ingen grund til, at man ikke bare kan bruge sin mobiltelefon til det samme, siger han.

På sigt satser Star Tours dog på, at armbåndet kan ende med at blive standard for en stor del af de 300.000 danskere, der rejser med Star Tour på charterferie.

- Vi tester videre i den kommende sommersæson. De foreløbige indtryk fra folk er meget positive. Og hvis det fortsætter, vil vi rulle det ud på endnu flere hoteller, så mange af vores gæster vil kunne bruge det i de kommende år, siger Nikolai Johnsen.

Fakta:

Når gæsten foretager et køb, bliver armbåndet ført hen over en betalingsenhed, der registrerer købet.

Alle køb samles i en oversigt på en app, som gæsten kan følge på sin smartphone.

Først når gæsten checker ud, skal gæsten benytte sit kreditkort til at betale den samlede regning.

Teknologien i TUI-smartbandet består af en RFID-chip til betalingsdelen og Bluetooth Low Energy til værelsesdelen.

Kilde: Star Tour

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.