Danske bueskytter kikser OL-kvalifikation som hold

De danske bueskytter kommer ikke til OL som hold, men de kan stadig sikre sig individuelle OL-pladser.
De danske bueskytter missede torsdag chancen for at komme til OL som hold. Fredag skal de prøve at kvalificere sig individuelt.
De danske bueskytter missede torsdag chancen for at komme til OL som hold. Fredag skal de prøve at kvalificere sig individuelt. Foto: Thomas Emil Sørensen/Polfoto

Danmarks bueskytter i OL-disciplinen recurve kiksede torsdag sidste mulighed for at kvalificere sig til OL i Rio som hold.

Kvindeholdet, der består af Maja Jager, Anne Marie Laursen og Carina Rosenvinge tabte første runde af kvalifikationsturneringen i Antalya til Ukraine med cifrene 0-6.

Dermed missede kvinderne chancen for at få billetter til OL som hold. Var missionen lykkedes havde Danmark samtidig været sikret tre individuelle pladser ved sommerens lege i Brasilien.

Herrerne har heller ikke kvalificeret sig som hold, da de tidligere på ugen ikke kvalificerede sig til turneringen om OL-pladserne.

De danske bueskytter kan dog stadig nå at komme med til OL, men så skal de sikre sig pladser i den individuelle turnering, der skydes fredag. Her kan Danmark dog maksimalt få en kvindelig og en mandelig skytte med.

Ved seneste OL i London i 2012 havde Danmark et hold på tre kvindelige recurve-skytter med til OL. Her deltog blandt andre Maja Jager og Carina Rosenvinge.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.