Danske Bank tjener snart penge på Mobilepay

Mobilepay har kostet Danske Bank millioner. Men snart kan der være overskud på driften af betalingssystemet.
Danske Bank har takket være de gebyrer, som butikkerne betaler for at kunne tilbyde Mobilepay, udsigt til snart at få overskud på driften.
Danske Bank har takket være de gebyrer, som butikkerne betaler for at kunne tilbyde Mobilepay, udsigt til snart at få overskud på driften. Foto: RASMUS FLINDT PEDERSEN/POLFOTO

Indtil nu har Mobilepay været en underskudsforretning for Danske Bank, målt i kroner og øre.

Banken betaler nemlig omkring en krone pr. gennemført betaling, selv om app'en er gratis at bruge for den, der betaler.

Men ifølge Børsen er der snart udsigt til, at regnestykket ændrer sig. Mange butikker tilbyder nu betaling via Mobilepay, og det giver Danske Bank en pæn gebyrindtægt.

- Vi regner med en pæn indtjening fra Mobilepay og regner med at køre i plus i år, siger Jesper Nielsen, der er chef for forretningsudvikling i Danske Bank til avisen.

Hvor dankortsystemet brugte fem år på at blive en plusgivende forretning for PBS, er der altså udsigt til at Mobilepay viser sorte tal allerede to et halvt år efter lanceringen i foråret 2013.

Det overrasker Henning N. Jensen, der er seniorpartner i Pluscon og ekspert, når det gælder betalingssystemer.

Han peger desuden på, at Danske Bank har fået et betragteligt og tiltrængt imageløft takket være Mobilepay, ligesom der også ligger en potentiel gevinst og venter, hvis Danske Bank på et tidspunkt vi prøve at afsætte systemet til udlandet.

Mobilepay har mere end to millioner brugere, der sammenlagt hvert kvartal foretager fem millioner betalinger.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.