Danske Bank fyrer: Så mange ryger der

Danske Bank er i et konkurrencepræget marked og må skære ned på udgifterne. Banken har derfor fyret 52 ansatte i Høje Taastrup.
Danske Bank afskediger 52 ansatte.
Danske Bank afskediger 52 ansatte. Foto: Hovedkvarter/free

Danske Bank skal effektivisere. Det betyder, at 52 medarbejdere fra divisionen Group Service i Høje Taastrup nu bliver fyret.

- Baggrunden for afskedigelserne er, at vi er på et meget konkurrencepræget marked, hvor der er lav vækst. Det gør, at vi hele tiden er nødt til at se på, hvordan vi kan gøre tingene mere omkostningseffektivt, siger Anne Melchiorsen, underdirektør i Group Services, til Ritzau Finans.

Group Service har 3000 medarbejdere, hvor knap halvdelen er placeret i Høje Taastrup. Enheden fungerer som støttefunktion til bankens afdelingsnet og står blandt andet for det administrative bag kreditansøgningerne.

- Vi arbejder løbende med at gøre arbejdet i de funktioner mere effektivt blandt andet ved at automatisere og også ved at optimere de forskellige processer. Det er det, der er baggrunden for de afskedigelser, vi har gennemført i dag, siger Anne Melchiorsen.

Fordi der er udsigt til fortsat lav økonomisk vækst i samfundet, nødvendiggør det for Danske Bank en fortsat stræben efter at nedbringe omkostninger, siger Anne Melchiorsen.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.