Danske ambulance-helte sætter verdensrekord

Fire danske ambulancefolk kørte sidste år frivilligt en patient 3819 kilometer, så hun kunne komme hjem til behandling i Danmark. Det er verdensrekorden for den længste ambulancekørsel med en patient.
Fire personer fra Ambulix har slået verdensrekorden for længste ambulancekørsel med patient - en rekord som Ambulix i forvejen havde.
Fire personer fra Ambulix har slået verdensrekorden for længste ambulancekørsel med patient - en rekord som Ambulix i forvejen havde. Foto: Arkiv/Scanpix

Hanne Astrup Tornvig lå sidste sommer i respirator på et tyrkisk hospital uden mulighed for at komme hjem til Danmark – ind til fire ambulancefolk valgte frivilligt at tage turen til Antalya for at hente hende. Den 3819 kilometer lange tur har givet dem verdensrekorden for længste ambulancetur, skriver BT.

Det var alvorlig lungesygdom, der havde fået Hanne Astrup Tornvig indlagt på hospitalet, men hendes forsikringsselskab havde smækket kassen i, fordi de mente, at hun skulle have oplyst dem om hendes kroniske lungesygdom.

Hendes 18-årige søn samlede ind til hendes hjemtransport på Facebook, da ambulancefirmaet Ambulix tilbød at hjælpe.

- Det giver os da noget ekstra på det personlige plan, at vi hjalp hende hjem. Vi stillede op frivilligt, både for at hjælpe hende, men også for turen, spændingen, oplevelsen og for rekordens skyld, så det er vi stolte af, siger ambulanceinspektør hos Ambulix Henrik Hachel til bt.dk.

Sammen med Henrik Hachel var der en anæstesisygeplejerske, en medicinsygeplejerske og en læge i ambulancen. Og deres tur slår den hidtidige verdensrekord med 550 kilometer – det var en køretur fra Lissabon til Rigshospitalet, som Ambulix også havde stået for.

Hjemrejsen til Herning Hospital tog i alt 49 timer, og den længste pause var et toilet-stop på 45 minutter. Henrik Hachel anbefaler ikke paneret fårelever.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.