Dansk topchef: Min tvillingebror døde for øjnene af mig

Tidligere direktør i Dong, Anders Eldrup, fortæller i en 'single' åbent og ærligt om sit liv - både det private og det professionelle.
Som barn var Anders Eldrup vidne til, at hans tvillingebror druknede.
Som barn var Anders Eldrup vidne til, at hans tvillingebror druknede. Foto: SCANPIX arkiv

Han har haft store stillinger i dansk erhvervsliv og gjort karriere indenfor embedsmandsværket. For et par år siden blev han under stor medievågenhed fyret fra stillingen administerende direktør i Dong Energy.

I en ny 'single' fra forlaget Zetland åbner Anders Eldrup op for posen og fortæller om sit liv - både det private og det professionelle. Singlen - der er Zetlands betegnelse for et langt portræt-interview - er skrevet af journalist Tonie Yde Højrup.

Ifølge BT fortæller Anders Eldrup i nyudgivelsen bl.a. om den magtkamp, der endte med at koste ham chefjobbet i Dong Energy. Men han fortæller også, hvordan han som barn mistede sin tætteste makker, tvillingebroren Jens, i en tragisk drukneulykke.

Den frygtelige - og måske stærkt traumatiserende - ulykke fandt sted 29. februar 1952, hvor Anders Eldrup og tvillingebroderen havde fået mulighed for at stavre alene ned til en sø for at kaste med sten.

Drengene gik ud på en lille badebro, men broen brast, og de faldt i det iskolde vand.

Ifølge BT erindrer Anders Eldrup i singlen, hvordan han lå i det kolde vand med kun fingerspidserne fæstnet om badebroens kant. Han råbte på sin bror igen og igen - men der kom intet svar.

Anders Eldrup blev reddet af en tililende hushjælp. Han er i dag 66 år og gift med TV 2-direktøren Merete Eldrup, som han har to børn med. Fra et tidligere ægteskab har han voksne børn, som har gjort ham til morfar.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.