Dansk tatovør for fræk til Facebook: "Zuckerass" og "amerikanske nazister"

Rihanna må - og vil - gerne vise danske Jeanet Trebbiens afklædte tatoveringer. Men det må Jeanet Trebbien ikke for Facebook.
Tatovøren Jeanet Trebbien er godt sur på Facebook efter hun fik afvist en annonce med et af sine værker.
Tatovøren Jeanet Trebbien er godt sur på Facebook efter hun fik afvist en annonce med et af sine værker. Jeanet Trebbien

Det er fra den ene yderlighed til den anden for den danske tatovør Jeanet Trebbien.

Kort før jul i 2013 lagde mega-stjernen Rihanna en af Jeanet Trebbiens tegninger ud til sine 120 millioner følgere på Instagram og Facebook.


Jeanet Trebbien var naturligvis begejstret, da Rihanna delte hendes tegning, som viser en fortolkning af en letpålklædt Rihanna. Foto: Facebook/Jeanet Trebbien

Og forleden dag afviste Facebook en af Jeanet Trebbiens tatoveringer med den begrundelse, at den "viser personer med for meget bar hud".


Det famøse afslag fra Facebook. Foto: Facebook/Jeanet Trebbien

Det fik Jeanet Trebbien til tasterne og kalde Facebook-stifteren, Mark Zuckerberg for "Mark Zuckerass" og folkene på Facebook for "amerikanske nazister".

- Problemet er at jeg har omkring 6000 følgere og venner på min Facebook-side, som jo viser min forretning. Når jeg laver et opslag, kan jeg se i statistikken, at det når ud til cirka 10 procent. Og så må jeg booste opslaget for at nå ud til flere, forklarer Jeanet Trebbien Avisen.dk.


Selfie af Jeanet Trebbien.

Når man booster et opslag, betaler man penge for at opslaget optræder som annonce på venners og følgeres væg.

Det koster Jeanet Trebbien 400 kroner at booste et opslag, som så rammer et sted mellem 2000 og 5000 af hendes venner og følgere.

Men denne gang fandt Facebooks teknik - den berømte og berygtede algoritme - at hendes opslag krydsede Facebooks etiske grænse for annonceringspolitik og skriver videre "Vi anbefaler, at du fokuserer på dit produkt eller din tjeneste frem for modellen".

Problemet er bare, at algoritmen er en robot. Modellen viser overarm, mens tatoveringen forestiller en letpåklædt og barmfager kvinde med masser af bryst og kavalergang.

Den kombination tolker Facebooks teknik så som en meget letpåklædt kvinde. Og det kan være en udfordring for Jeanet Trebbien:

- Jeg har ikke en trendy stil, så jeg har brug for at komme ud til mine trofaste følgere for at vise mine værker, siger tatovøren til Avisen.dk.

Jeanet Trebbien gør i øvrigt opmærksom på , at hendes irriterede opslag mest var sjov ...


Jeanet Trebbiens værker tager udgangspunkt i tegneserie-verdenen. Her er det figuren Deadpool, som netop er blevet filmatiseret. Foto: Jeanet Trebbien

Hvis du ikke ved, hvem Jeanet Trebbien er ...

 ... eller synes du er rendt ind i hende før så: 

... var hun vært tv-programmet Boogie Update på DR i 2004.

... har hun smidt det meste af tøjet til ære for magasinet M!'s læsere.

... har hun lavet computerspil.

... er hun tilknyttet Larma Tattoo i Nansensgade i København.

... lader hun sin tatovør-nål skabe værker under kunstnernavnet Special J.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.