Dansk supermarkedskæde forsvinder - men det gør butikkerne ikke

Det er slut med DøgnNetto-kæden. I stedet satser Dansk Supermarked på flere af de traditionelle Netto-butikker.
Inden årets udgang er det slut med DøgnNetto.
Inden årets udgang er det slut med DøgnNetto. Foto: Scanpix/arkiv

Hvis du bor i København, kan du se frem til, at din lokale DøgnNetto forsvinder.

Dansk Supermarked dropper nemlig DøgnNetto-konceptet. I stedet skal kædens 39 butikker omdannes. De fem vil formentlig blive lukket, mens 30 ventes at blive lavet om til traditionelle Netto-butikker og fire ventes konverteret til Føtex Food.

Det skriver Berlingske Business.

DøgnNetto-forretningerne, som primært er placeret i hovedstaden, åbnede i sin tid for at tage kunder fra døgnkioskerne. I lyset af den hårde konkurrence om gode lokaler og placeringer for supermarkeder i hovedstadsområdet er det dog ifølge Nettos direktør, Claus Juel-Nielsen, en bedre forretning at droppe DøgnNetto-konceptet og satse på de større, traditionelle Netto-forretninger, hvor udvalget er større.

- Vi er hele tiden på jagt efter nye butikslokaler i Storkøbenhavn. Ved at lave DøgnNetto om, kan vi tage et tigerspring i forhold til at få åbnet flere gule Netto-butikker, siger Claus Juel-Jensen til Berlingske Business.

Han forklarer desuden, at DøgnNetto er en udmærket forretning, men at de traditionelle Netto-butikker omsætter så godt, at det bedre kan svare sig at lægge dem om.

Netto er en del af Dansk Supermarked, der også står bag Bilka og Føtex. Netto fortsætter med at investere i nye butikker, og har bebudet 50 nye eller udvidede Netto-forretninger i 2016.

Ifølge direktøren får de nuværende medarbejdere i DøgnNetto mulighed for at fortsætte i de nye Netto-butikker eller andre steder i Dansk Supermarked.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.