Dansk Supermarked fyrer 150 i Aarhus og Køge

Som følge af en tilpasning af organisationen vælger Dansk Supermarked at fyre flere af medarbejderne.
Dansk Supermarked, der driver bl.a. Føtex, Bilka og Netto, skal tilpasse organisationen.
Dansk Supermarked, der driver bl.a. Føtex, Bilka og Netto, skal tilpasse organisationen. Foto: Colourbox/free

Detailkoncernen Dansk Supermarked fyrer 150 medarbejdere som følge af en organisationstilpasning, oplyses det i en pressemeddelelse.

Tilpasningen sker som led i koncernens strategi om at være den mest konkurrencedygtige inden for sit område i Danmark. Derudover tilpasses organisationen et marked med flad vækst, står der i meddelelsen.

Dansk Supermarked oplyser samtidig, at tilpasningen sker efter en række "forandringsprojekter", der har været iværksat gennem de seneste par år.

Det er fra disse projekter, at der nu er taget en beslutning om at tilpasse organisationen med fyringer til følge.

Kommunikationsdirektør i Dansk Supermarked, Mads Hvitved Grand, oplyser, at afskedigelserne primært rammer ansatte i centrale funktioner i selskabets kontorer i Aarhus og Køge.

- Der er enkelte stillinger, som berører vores butikker, men i langt overvejende grad er der tale om back office-funktioner, som ikke er direkte kundevendte, siger han til Berlingske.

De annoncerede fyringer ændrer ikke på Dansk Supermarkeds overordnede ambition om at blive en førende, international detailhandelsvirksomhed baseret i Danmark.

- Dansk Supermarkeds overordnede strategi er upåvirket af organisationstilpasningen, lyder det fra detailkoncernen.

Det er i meddelelsen uklart, hvor i koncernen de annoncerede fyringer skal finde sted. Men tilpasningen sker i det, der kaldes "Dansk Supermarkeds centrale funktioner".

Dansk Supermarked beskæftiger cirka 45.000 medarbejdere fordelt på fem lande, heraf cirka 35.000 i Danmark. I forhold til de 150 fyringer skriver koncernen, at "der arbejdes på at genplacere en række".

Detailkoncernen står blandt andet bag kæderne Netto, Bilka og Føtex.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.