RYANAIR: DISCOUNT I LUFTEN

Dansk studerende bag populær Ryanair-protest på Facebook

Næsten 4.000 har like'et protestsiden.
- Jeg har lavet siden i respekt for den danske arbejdsmodel og for at støtte flyvebranchens personale og fagbevægelsens kamp mod Ryanair, forklarer den danske studerende, der står bag Facebook-siden..
- Jeg har lavet siden i respekt for den danske arbejdsmodel og for at støtte flyvebranchens personale og fagbevægelsens kamp mod Ryanair, forklarer den danske studerende, der står bag Facebook-siden.. Facebook

3.757 mennesker har i skrivende stund like'et en ny Facebook-side, som en ung gut i sin fritid har lavet i protest imod lavprisselskabet Ryanair.

Avisen.dk har i en række artikler afdækket Ryanairs indtog i Danmark. Selskabet med de lave priser vil ikke tegne dansk overenskomst og bliver beskyldt for at dumpe løn og vilkår i stor stil. Senest er selskabet blevet hevet i arbejdsretten af LO.

Idémanden bag protestsiden på Facebook fortæller, at han har fulgt Ryanair længe og undret sig over, at selskabets billetter kunne være så billige.

- Jeg tænkte, at hvis det var så billigt, så var der nok et eller andet galt. Og det var der jo, siger fyren, som har lavet Facebook-siden, til Avisen.dk.

- Jeg har lavet siden i respekt for den danske arbejdsmodel og for at støtte flyvebranchens personale og fagbevægelsens kamp mod Ryanair, forklarer han.

Han har ikke lyst til at stå frem med sit navn, men avisen.dk har takt med ham og kender hans navn. Han oplyser, at han studerer matematik på universitetet. Han forklarer, at han ikke ønsker sit navn nævnt, fordi han opfatter begivenheden som en kollektiv kamp og derfor ikke ønsker fokus på sig selv som enkeltperson.

Der var ikke langt fra ídé til handling, da han for en uges tid siden lavede Facebook-siden, som han har boostet for højst 200 kroner og ellers blot delt med venner og bekendte. På siden deler han især de nyheder, som forskellige medier skriver om Ryanair-sagen i Danmark. Noget boykot af selskabet opfordrer han ikke til:

- Det må være op til de faglige organisationer, hvilke konsekvenser sagen skal have for Ryanair, siger han.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.