Dansk sportsdirektør om Astana: Ingen er uundværlige

Hvis Astana-holdet mister sin licens, risikerer det også at miste sin deltagelse i Tour de France.

Cykelholdet Astana, som har Tour de France-vinder Vincenzo Nibali og danske Jakob Fuglsang på lønningslisten, risikerer at miste sin world tour-licens og med den også sin ret til at være med i verdens største cykelløb.

Den internationale cykelunion, UCI, har fredag indstillet til sin egen licenskommission, at cykelholdet fra Kasakhstan skal have frataget sin licens, fordi den ikke lever op til unionens etiske krav i forhold til doping. Holdet havde blandt andet fem dopingsager i 2014.

Det kan koste holdet deltagelsen i årets Tour de France, for hvis Astana mister licensen, skal det håbe på wildcard fra arrangørerne for at komme med. Spørgsmålet er bare, om Tour de France-arrangørerne vil undvære den forsvarende vinder.

Den danske sportsdirektør på Etixx Quickstep, Brian Holm, kan sagtens se, at holdet bliver udelukket fra de største cykelløb.

- Ingen i denne verden uundværlige. Cykelløbet kører videre uanset, hvem der er med. Det har historien vist os, siger Brian Holm, som slår fast, at han ikke er sat synderligt godt inde i Astana-historikken.

- UCI må sidde med noget viden, som vi andre ikke har, fortsætter han.

Tour de France-arrangørerne har tidligere vist ingen nåde overfor blandt andet Astana-holdet.

Holdets nuværende manager Alexandre Vinokourov blev smidt ud af Tour de France for bloddoping i 2007, og holdet blev især på den baggrund holdt ude af løbet i 2008 på trods af, at den forsvarende vinder af Tour de France, Alberto Contador kørte på holdet.

Han fik således ikke mulighed for at forsvare sin titel.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.