Dansk speedwaykører vågner efter skudulykke

Den 27-årige fynske speedwaykører Kenni Larsen er vågnet op efter et uheld med et luftgevær.
Den 27-årige speedwaykører Kenni Larsen (bagerst) er vågnet efter at have været indlagt i Odense på grund af en skudepisode torsdag 21. april.
Den 27-årige speedwaykører Kenni Larsen (bagerst) er vågnet efter at have været indlagt i Odense på grund af en skudepisode torsdag 21. april. Foto: Davali Philip/Polfoto

Den danske speedwaykører Kenni Larsen er blevet taget ud af respirator og er vågnet op.

Det skriver hans familie på Facebook-profilen "Kenni Larsen Racing".

Den positive nyhed kommer ti dage efter, han blev ramt af et skud i hovedet.

"I dag er 1. maj, bøgen springer ud, og solen skinner. Kenni er taget ud af respiratoren og vågnet. Han er noget konfus og husker ikke ulykken. Han ville bare hjem. Lægerne siger, det er meget normalt."

"Vi er så lykkelige, og en stor knude i hjertet er blevet meget mindre. I dag skal Kenni have ro," står der i opslaget, som er underskrevet af hans forældre.

Flere dage efter ulykken torsdag i sidste uge blev Kenni Larsen meldt i livsfare, og han har blandt andet gennemgået to operationer i hjernen som følge af ulykken.

Efter den første operation steg trykket i speedwaykørerens hoved, og derfor var det nødvendigt med endnu en operation for at lægge nyt dræn ind.

Familien har tidligere forklaret, at det var et uheld, der var årsag til, at Kenni Larsen blev ramt i hovedet af skud fra et luftgevær.

Politiet har oplyst, at der ingen vidner var til skudepisoden, og at man afventer at tale med Kenni Larsen for at få afklaret omstændighederne omkring episoden.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.