Dansk skuespiller om skilsmisse: Jeg var rystet på godt og ondt

Skuespilleren følte sig overladt til sig selv efter skilsmissen.
Romantiker, åben, nysgerrig, alvorlig og sjov. Sådan beskriver Thomas Mørk sig selv.
Romantiker, åben, nysgerrig, alvorlig og sjov. Sådan beskriver Thomas Mørk sig selv. Foto: SCANPIX arkiv

Thomas Mørk har i mange år stået på den danske scene, og i år er bestemt ingen undtagelse.  Skuespilleren er med i den nye sæson af TAM TAM i Glassalen i Tivoli sammen med Ole Thestrup, Pelle Emil Hebsgaard, Ditte Gråbøl, Lene Maria Christensen, Rikke Hvidbjerg og Szhirley, som har premiere torsdag.

Til Familie Journal fortæller Thomas Mørk om sin skilsmisse, yndlingskaffe, og hvad der gør ham glad og ked af det.

Marie tabte 30 kilo: Læs hvordan på Familiejournal.dk

Hvad har været det største øjeblik i dit liv?

– Det er oplagt at sige, at det største er, når ens børn kommer til verden. Men hvis store oplevelser er dem, der for alvor griber dig og sætter dig til vægs, kan min sidste skilsmisse også være med her. Den efterlod mig rystet på godt og ondt og på alle måder overladt til mig selv.

Se også:

Og det mest pinlige?

– Jeg husker ikke en konkret historie, men ordet ”pinlig” leder mine tanker i retning af situationer, hvor jeg i min selvfedme ikke har opdaget, at jeg er den eneste i selskabet, der finder et eller andet hylesjovt. Og det værste er, når det er mine børn, der gør mig opmærksom på det. I sådan et øjeblik føler jeg mig helt klædt af til skindet.

Dorte fødte 10 uger for tidligt: Læs den rørende solstrålehistorie på Familiejournal.dk

Hvordan foretrækker du din kaffe?

– Jeg kan godt lide stærk kaffe med varm mælk. Jeg drikker den ikke i litervis, så en espresso eller stempelkaffe er fin med mig. Og så bruger jeg sukker. Det er der ikke så mange, der gør længere.

Hvad er du optaget af lige nu?

– At få styr på 15 numre inden premieren på ”TAM TAM”-revyen. Men vi har været på forkant med tingene langt hen ad vejen – og i øvrigt haft det sjovt, hvilket må siges at være et godt pejlemærke, når vi laver revy. Jeg har set og hørt meget i mine mange år i branchen, men her laver vi nogle overraskende greb, jeg ikke er stødt på før. Og så er forestillingen musikalsk set moderne og i tidens ånd. Nye toner og klange og nogle friske øjne på tingene skader aldrig.

Beskriv dig selv med fem ord!

– Romantiker, åben, nysgerrig, alvorlig og sjov.

Hvad kan gøre dig rigtig glad?

– Hvis jeg skal være dyb, vil jeg sige, at alvor gør mig glad. Når der er seriøsitet i tingene, føler jeg mig udfordret og mærker, jeg bliver klogere. Det er så nemt at springe over, hvor gærdet er lavest og sige, at noget er godt nok. Men man er først inde ved sagens kerne, når man ikke bare giver op og stiller sig tilfreds. Jeg har nærmest drevet kolleger til vanvid ved at vende og dreje ord og sætninger i én uendelighed.

Hvad kan gøre dig rigtig ked af det?

– Mig selv. Nemlig i situationer, hvor jeg føler mig utilstrækkelig og opdager, at jeg selv er skyld i det, fordi jeg har glemt at tage mig sammen på det rigtige tidspunkt.

Har du et forbillede?

– Én, der allerede tidligt rykkede ved mig, og som jeg stadig finder interessant, er sangeren David Bowie og den måde, han løbende arbejder med at forandre sig, opsøge nye ting og lege med sine roller over for publikum. Jeg kan også nævne den tyske kunstner Joseph Beuys. Som skuespiller laver jeg et stykke arbejde, når jeg går på scenen. Men det er godt at minde sig selv om, at det også er kunst. På den måde bliver det aldrig trivielt og rutine.

Af Johan Isbrand, Familie Journal, Aller Media

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.