Dansk selskab overtager Norwegian-ruter

Norwegian opgiver at flyve på Karup-København. DAT overtager ruten til marts næste år.
Fra marts næste år vil det ikke længere være Norwegian, der flyver mellem København og Karup. Arkivfoto.
Fra marts næste år vil det ikke længere være Norwegian, der flyver mellem København og Karup. Arkivfoto. Foto: Norwegian Air Shuttle/free

Det vil stadig være muligt at flyve mellem Karup og København, når Norwegian trækker sig fra ruten næste år. Danish Air Transport, DAT, overtager ruten fra 29. marts 2015 - to dage efter Norwegian stopper.

Og turen mellem byen på heden og hovedstaden er ikke ukendt for DAT. Selskabet har nemlig det sidste års tid været lejet ind af Norwegian til at flyve på ruten.

- Da Norwegian meddelte os, at de ville stoppe på ruten, gik vi straks i gang med at se på mulighederne for selv at overtage den, siger Jesper Rungholm, direktør i DAT, i en pressemeddelelse.

- Vi har først og fremmest valgt at starte ruten, fordi der fortsat er behov for en forbindelse mellem Midtjylland og hovedstaden. Og så har vi den kapacitet, som passer til passagergrundlaget, siger Jesper Rungholm.

DAT vil have to fly stationeret i Karup - den første afgang er klokken 06.40 fra Karup og sidste afgang bliver klokken 22.30 fra København.

Samtidig har flyselskabet indgået en aftale med SAS, som betyder, at man kommer til at kunne tjekke sin bagage ind i Karup til endestationen, hvis man skal videre fra København.

- Vi har indgået en interline-aftale med SAS. Det betyder, at man kan købe billetter fra de destinationer, som DAT flyver fra, og direkte videre ud til andre destinationer med SAS, siger DAT-direktøren.

- Der er tale om en fuld interline-aftale med billetsamarbejde, bagage-gennemcheck, hjælp ved driftsforstyrrelser og ufrivillige overnatninger, gennemgangspriser og fuld service til børn, som rejser alene, siger Jesper Rungholm.

På hverdage vil der være seks rotationer fordelt over hele dagen, mens der fordelt over weekenden vil være fem rotationer. Billetpriserne starter fra 299 kroner.

DAT har 340 ansatte og en årlig omsætning på godt 500 millioner kroner. Selskabet har hovedkontor i Vamdrup ved Kolding og en afdeling i København.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.