Dansk sangerinde: Gik i sort da jeg fik min diagnose

Sangerinden bag kendingsmelodien til tv-serien "Ørnen" er tilbage med nyt album og en bog om at have sclerose.
Schlerose-ramte Misen Groth er tilbage med et nyt album.
Schlerose-ramte Misen Groth er tilbage med et nyt album. Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Scanpix/arkiv

Skrot sclerosen. Sådan skriver sangerinden Misen Groth på sin blog. Hun fik for 16 år siden konstateret sclerose. Det fortæller hun til TV 2.

- Jeg er ikke nogen pivskid, men jeg gik i sort. Mit perspektiv lukkede ned. Jeg kunne ikke se og forestille mig, hvad det skulle blive til eller, hvad det var for noget, siger den nu 50-årige sanger, blogger og forfatter til TV 2.

Misen Groth var 35 år og mor til to små børn, da hun fik konstateret sygdommen. Fem år senere blev hun kendt for kendingsmelodien til tv-serien "Ørnen", "Forgiveness", men hun havde ikke kræfter til at følge op på hittet.

Men nu er Misen Groth aktuel med et album og bogen "Jeg kan da stadig synge".

Bogen henvender sig primært til andre med sclerose og handler om at bevare livsglæden.
Samtidig handler den om Misen Groths bevidste valg om at leve som rask, skriver TV 2.

Misen Groth fortæller til tv-stationen, at hun har tvivlet på sig selv, at hun har ligget søvnløs, men identiteten som sangerinde er stadig i live:

- Jeg er bare super stolt af det, det havde jeg jo ikke regnet med, at jeg skulle, og nu er det her, siger hun om sit nye album.

Misen Groth er også kendt for sit samarbejde med sin mand, komponisten Jacob Groth, som især er kendt for at komponere musik til film og tv-produktioner. Sammen har de udgivet tre albums.

Misen Groth har også deltaget i det danske Melodi Grand Prix, da hun i 1995 stillede op med sanden "Stille krig". Hun har desuden været en del af Sebastians live band.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.