Dansk sangerinde: Bekymringerne fylder meget

Anne-Dorte Michelsen har været en del af den danske musikscene i årevis. Nu udkommer hun med et nyt album og fortæller om sin hang til at bekymre sig.
Anne Dorte Michelsen fortæller om sit nye album. 
Anne Dorte Michelsen fortæller om sit nye album.  FOTO: Scanpix

- Ja, jeg er nok en følsom sjæl. Og det er ikke nogen hemmelighed, at jeg tænker alt for meget over tingene. En overgang løb jeg meget. Og det var skønt. Ikke alene elsker jeg nemlig at løbe. Men mens jeg løb, holdt jeg også helt op med at tænke og bekymre mig om alt muligt. Men så fik jeg dårligt knæ. Og så begyndte jeg igen at bekymre mig om alting, siger den 57-årige sangerinde til BT.

På fredag udkommer sangerinden Anne Dorte Michelsen med et nyt album "De voksnes rækker", og det er netop de omtalte bekymringer, der gerne fører til de gode sange. 

- Jeg aner ikke, hvad jeg skulle stille op uden musikken. Den giver mig et output for alt det, der foregår inde i hovedet på mig. Uden musikken ville mit liv ikke være det samme.

Et roligt liv

Den tidligere sanger i den populære gruppe "Tøsedrengene" har denne gang arbejdet sammen med Billy Croos. De har været venner i årevis, så de er trygge ved hinandens stil og arbejde.

Anne Dorte Michelsen fortæller, at hun i dag ikke har nær så travlt som tidligere. Hun skriver sine sange, når de virkelig presser på. I "gamle dage" fløj de ud af hende, men der var livet også anderledes.

Dengang havde den unge sangerinde ikke så mange forpligtelser, som hun har i dag. Nu er hun gift med Carsten Kressner og har tre børn. Der er altså nok at se til, men det gør ikke noget, at tingene tager tid, forklarer sangerinden.

Derfor er albummet også ment som en 40 minutters pause.

- ... Det er lidt ligesom med musikken på albummet. Det er godt at tage 40 minutter, hvor man bare lytter, siger Anne Dorte Michelsen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.