Dansk prinsesse tager på Roskilde Festival

Der er langt fra de bonede gulve til smatten på Danmarks største festival. Men ikke desto mindre begår prinsesse Marie sig begge steder.
Folkekirkens Nødhjælp har de senere år haft en pantbod på festivalen, hvor frivillige unge i bytte for en festivalbillet hjælper med at samle de store mængder pant ind på pladsen
Folkekirkens Nødhjælp har de senere år haft en pantbod på festivalen, hvor frivillige unge i bytte for en festivalbillet hjælper med at samle de store mængder pant ind på pladsen Foto: Thomas Lekfeldt/arkiv/Scanpix

Det er ikke kun i gallakjoler med elefantordenen på skrå, at prinsesse Marie slår sine folder.

I år vil den danske prinsesse også være at finde på Roskilde Festival. Der er dog ikke lagt i ovnen til telt og lejrliv for den royale repræsentant. I stedet skal Marie besøge Folkekirkens Nødhjælp, der har en stand på festivalen.

Folkekirkens Nødhjælp har de senere år haft en pantbod på festivalen, hvor frivillige unge i bytte for en festivalbillet hjælper med at samle de store mængder pant ind på pladsen.

Prinsesse Marie er protektor for Folkekirkens Nødhjælp og har tidligere været i Etiopien med nødhjælpsforeningen. Hun har deltaget i flere af foreningens aktiviteter i Danmark, og det er også i sit virke som protektor, at prinsesse Marie slår vejen forbi Roskilde Festivalen, når den løber af stablen den første uge i juli.

Om prinsessen, der er gift med musikglade prins Joachim, bliver hængende på festivalen til koncerter med eksempelvis Paul McCartney, Florence and the Machine eller Pharrell Williams melder kongehuset ikke noget om.

ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.