Dansk prinsesse på tøsetur med dronning

Prinsesse Benedikte tager svenske dronning Silvia under armen, når de tirsdag overværer åbningen af en stor international ridekonkurrence.
Prinsesse Benedikte deltager i åbningen af en stor ridekonkurrence i Tyskland sammen med svenske dronning Silvia.
Prinsesse Benedikte deltager i åbningen af en stor ridekonkurrence i Tyskland sammen med svenske dronning Silvia. Foto: Panduro Jens/Polfoto

Danske prinsesse Benedikte får tirsdag lov til at vise den svenske dronning lidt af sin egen hjemmebane. De skal nemlig overvære den officielle åbning af ridekonkurrencen CHIO Aachen, som afholdes i Tyskland.

Det skriver det danske kongehus på dets hjemmeside.

Til daglig er den danske prinsesse bosat i landet, som siden 1924 har samlet ryttere og heste til den prestigefyldte konkurrence. Og i år er der særligt fokus på Sverige ved åbningen af showet.

Dronning Silvia står i spidsen for festlighederne og skal holde åbningstalen, hvor hun vil blive ledsaget af blandt andet den svenske livgarde og musik fra Malmø Brandkorps' orkester.

Der bliver også tid til at hylde blågule koryfæer som forfatteren Astrid Lindgren og musikgruppen ABBA, ligesom svenske traditioner får plads i ceremonien. Der vil nemlig blive opført et middelaldershow med vikinger, kæmpende riddere og midsommerdans.

Som prikken over i'et vil den svenske sanger Måns Zelmerlöw gå på scenen. Han vandt Eurovision i 2015 med nummeret "Heroes".

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.