Dansk prinsesse jagter sin passion i Kina

Prinsesse Benedikte er vild med ballet, og derfor er hun rejst helt til Kina for at se Den Kongelige Ballets gæsteoptræden i Beijing.
Prinsesse Benedikte er i øjeblikket i Kina, hvor hun skal opleve Den Kongelige Ballet i Beijing.
Prinsesse Benedikte er i øjeblikket i Kina, hvor hun skal opleve Den Kongelige Ballet i Beijing. Foto: Jens Dresling/POLFOTO

Danske prinsesse Benedikte er så bidt af ballet, at hun vil rejse til den anden ende af verden for at overvære en forestilling. Netop nu befinder hun sig i Kina, hvor Den Kongelige Ballet skal optræde med forestillingen "Napoli".

I april uddelte hun dronning Ingrids hæderslegat sammen med sine to søstre dronning Margrethe og dronning Anne-Marie.

Den danske balletdanser Andreas Kaas var en af de heldige modtagere, og i den forbindelse forklarede prinsesse Benedikte om sin kærlighed til kunstarten. En kærlighed, der rækker helt tilbage til barndommen i København.

- Det er noget med musikken og bevægelserne, der rører mig. Vi har altid holdt meget af ballet, og når vi fyldte fem år, fik vi lov at komme med i Det Kongelige Teater. Bagefter gik vi hjem og dansede videre i dagligstuen, og det var herligt, sagde prinsessen dengang til Ritzau Fokus.

Det er i alt 64 balletdansere og 12 balletbørn fra Den Kongelige Ballet, der i disse dage danser i både Beijing og Shanghai.

Ud over danseforestillingen skal prinsessen også nå at besøge hele to museer, få en rundvisning på et dansk kulturcenter, åbne en fabrik og spise middag med den danske ambassadør, inden hun igen rejser hjem til Tyskland.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.