Dansk prinsesse fejrer fødselsdag i to lande

På fredag fylder prinsesse Benedikte 72 år, og dagen skal fejres i selskab med blandt andre dronning Margrethe, inden turen går nordpå.
Prinsesse Benedikte bruger ikke sin fødselsdag til kun at fejre sig selv - i år er det også en rejsedag.
Prinsesse Benedikte bruger ikke sin fødselsdag til kun at fejre sig selv - i år er det også en rejsedag. Foto: Jens Dresling/POLFOTO

Når prinsesse Benedikte på fredag den 29. april 2016 kan puste 72 lagkagelys ud, sker det på Amalienborg i København, hvor hendes storesøster dronning Margrethe vil gøre hende selskab.

Men dagen byder også på en rejse til nordligere himmelstrøg.

Prinsessen, der er nummer 11 i den danske tronfølge, bor til daglig i tyske Berleburg med sin mand, prins Richard. Dog er der en særlig grund til, at hun i år fejrer første del af sin fødselsdag i København.

- Min fætter kong Carl Gustaf har fødselsdag dagen efter mig, og i år fylder han 70 år. Så jeg skal rejse til Stockholm sammen med dronningen for at fejre ham, fortæller prinsesse Benedikte til Ritzau Fokus.

Og selv om der i disse dage er gråt i Danmark, er prinsessen alligevel vild med forårssæsonen, som hvert år danner rammen om fejringen af hendes fødselsdag.

- Det er herligt at mærke, at vi går mod lysere tider. Jeg elsker de gule påskeliljer i vejrabatterne, og man kan næsten høre, hvordan bladene springer ud, siger prinsessen.

Den snart 72-årige prinsesse bliver ofte kaldt "den mest kongelige" i søskendeflokken, der ud over dronning Margrethe også tæller dronning Anne-Marie.

Og hendes fødselsdag fejres da også på vaskeægte royal vis.

- Vi skal bo på Kongeskibet Dannebrog, og Stockholm er jo et smukt sted, så det er dejligt, fortæller prinsesse Benedikte.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.