Dansk politimand undslipper terrorangreb

Udsendt dansk politimand var tæt på eksplosion i Afghanistans hovedstad, men er uskadt, oplyser Rigspolitiet.
Dansk politimand var i nærheden, da bilbombe eksploderede ved lufthavn i Kabul i Afghanistan
Dansk politimand var i nærheden, da bilbombe eksploderede ved lufthavn i Kabul i Afghanistan Foto: Rahmat Gul/AP

En dansk politimand, som er udsendt til Afghanistans hovedstad, Kabul, befandt sig tæt på det sted, hvor en bilbombe eksploderede søndag morgen dansk tid.

Den 50-årige politimand befandt sig i et sikret køretøj og meldes uskadt efter eksplosionen, oplyser Rigspolitiet i en pressemeddelelse. Tre blev dræbt og 18 såret ved eksplosionen.

- Jeg er meget lettet over, at vores kollega slap fra eksplosionen med livet i behold, og jeg håber, at han slipper helt uden mén.

- Han - og andre politifolk, vi har udsendt til at hjælpe i verdens brændpunkter - bidrager til en vigtig indsats, og dagens hændelse påminder os alle om alvoren, siger rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg i meddelelsen.

Politimanden er sammen med et mindre antal danske betjente udsendt i Afghanistan under den europæiske unions politimission (EUPOL Afghanistan).

En brite fra EUPOL var blandt de dræbte ved eksplosionen. Ifølge nyhedsbureauet AFP blev to kvinder samtidig dræbt, mens 18 blev såret. Alle var civile, og flere af de sårede var børn.

Det var en bilbombe, som eksploderede på en vej tæt på den største lufthavn i Kabul.

Polititalsmand Ebadullah Karimi siger til AFP, at en selvmordsbomber i en Toyota Corolla kørte ind i en international kolonne, hvor der blandt andet var to køretøjer fra EUPOL, og som var på vej fra lufthavnen til en Nato-base i nærheden.

Bomben eksploderede i myldretiden omkring klokken ni om formiddagen lokal tid cirka 200 meter fra hovedindgangen til lufthavnen, oplyser AFP.

De udsendte danske politifolks familier er underrettet.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.