Dansk pensionskæmpe kåret som Europas bedste

Ved en årlig konference for europæiske pensionsselskaber er PensionDanmark blevet hyldet som det bedste.
Det danske pensionsselskab PensionDanmark er ved en konference blevet hædret med en pris som Europas bedste. Det er anden gang på tre år, at selskabet vinder prisen. Arkivfoto.
Det danske pensionsselskab PensionDanmark er ved en konference blevet hædret med en pris som Europas bedste. Det er anden gang på tre år, at selskabet vinder prisen. Arkivfoto. Foto: Colourbox/ERWIN WODICKA - [email protected]

Europas bedste pensionsselskab i 2014 er dansk.

PensionDanmark er ved den årlige europæiske konference for pensionsselskaber i Wien torsdag aften blevet kåret som kontinentets bedste.

Selskabet løb med prisen "Best European Pension Fund", som PensionDanmark også vandt i 2012.

- Vi er naturligvis utrolig stolte over at modtage prisen som Europas bedste pensionsselskab for anden gang inden for tre år. Det er en anerkendelse af, at vores investeringsstrategi har sikret medlemmerne gode stabile afkast i en længere årrække, siger selskabets administrerende direktør, Torben Möger Pedersen, i en pressemeddelelse.

Han tilføjer dog, at prisen alene ikke er et pejlemærke for selskabet.

- Prisen er kun noget værd, når medlemmerne også er tilfredse, siger Torben Möger Pedersen.

Ved konferencen IPE Conference and Awards uddeles der hvert år priser i kategorier på nationalt og europæisk niveau.

Priserne er blevet uddelt siden 2001.

Onsdag markerede PensionDanmark sig herhjemme, da selskabet offentliggjorde sit kvartalsresultat. Det viste, at virksomheden i de første tre kvartaler af 2014 fik et investeringsafkast på 13,7 milliarder kroner før skat.

Samme dag varslede PensionDanmark et retsopgør mod ledelsen i den nordjyske oliehandelsvirksomhed OW Bunker, der er gået konkurs.

De to pensionskasser ATP og PFA ventes også at tage del i et kommende retsopgør, og de tre pensionskasser tilsammen skulle ifølge TV2 Finans have tabt et trecifret millionbeløb på konkursen.

PensionDanmark er et af Danmarks største pensionsselskaber med 660.000 medlemmer.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.