Dansk para-atlet sætter verdensrekord

Danske Daniel Wagner har sat verdensrekord i længdespring for benamputerede atleter.
Den danske para-atlet Daniel Wagner Jørgensen har sat verdensrekord i længdespring for benamputerede ved et stævne i Tyskland. Han sprang 6,51 meter.
Den danske para-atlet Daniel Wagner Jørgensen har sat verdensrekord i længdespring for benamputerede ved et stævne i Tyskland. Han sprang 6,51 meter. Foto: HENRIK DAUGAARD JENS/POLFOTO

Den danske para-atlet Daniel Wagner Jørgensen har sat verdensrekord i længdespring i sin klasse for benamputerede, oplyser dansk handicap idræts-forbund (dhif) i en pressemeddelelse.

Vejlenseren sprang 6,51 meter ved et stævne fredag i Leverkusen i Tyskland, og dermed forbedrede han verdensrekorden med én centimeter. Rekorden tilhørte tidligere tyske Heinrich Popow.

- Jeg har arbejdet hårdt frem mod dette øjeblik. Forholdene var fantastiske her i Leverkusen, men jeg havde ikke troet, at jeg ville springe så langt i dag. Jeg glæder mig til at se, hvad fremtiden bringer, skriver længdespringeren blandt andet på sin facebookprofil.

Også landstræner Joachim Lund var overrasket over, at Daniel leverede så imponerende et spring allerede nu:

- Vi har arbejdet på en ny teknik, og den har givet en del udfordringer. Men i går gik alt op i en højere enhed, og alle de faser af springteknikken, vi har arbejdet på, sad lige i skabet, så det er fantastisk, siger Joachim Lund.

Daniel Wagner Jørgensens mål har været at toppe til efterårets VM, og hans store mål er de Paralympiske Lege i Rio i 2016.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.