Dansk OL-chef: Store medaljefavoritter har ikke leveret

Danmarks målsætning om ti medaljer ved OL i Rio er allerede indfriet, men der har også været skuffelser.
René Holten Poulsen blev kun nummer seks i 1000 meter enerkajak.
René Holten Poulsen blev kun nummer seks i 1000 meter enerkajak. Foto: Gregers Tycho/Polfoto

Ti medaljer er det blevet til hidtil ved OL i Rio, og dermed er målsætningen fra Danmarks Idrætsforbund (DIF) og Team Danmark allerede blevet indfriet.

Men det burde have set bedre ud.

Det mener Morten Rodtwitt, den danske OL-chef de mission.

- Jeg glæder mig over, at vi har nået vores medaljemålsætning - selvfølgelig gør jeg det. Men jeg er ikke tilfreds endnu, for vi kan mere end det her.

- Nogle af vores største medaljefavoritter har ikke leveret, og det ærgrer mig altid, når der er et potentiale, som ikke bliver udnyttet, siger Morten Rodtwitt til Danmarks Idrætsforbunds hjemmeside.

Han nævner ikke navne på de danske skuffelser, men kajakroeren René Holten Poulsen må for eksempel formodes at være blandt de danske medaljefavoritter, som Rodtwitt henviser til.

Tirsdag blev verdensmesteren blot nummer seks i 1000 meter enerkajak. Han var af mange regnet som en af de sikre medaljetagere i Rio.

- Det er ikke fordi, jeg ikke er begejstret. Men jeg håber, at vi får opbakning fra de kommercielle partnere til en OL-kampagne op mod Tokyo, så vi får udnyttet alle potentialerne i 2020, siger Morten Rodtwitt med henvisning til legene om fire år.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.