Dansk NHL-målmand tilbage med succes

Frederik Andersen var tilbage i målet, og spillede godt, da Anaheim tabte 2-3 i Los Angeles natten til søndag.
Frederik Andersen fik natten til søndag endnu en chance i målet for Anaheim. Og selv om holdet tabte, havde danskeren en god dag i målet.
Frederik Andersen fik natten til søndag endnu en chance i målet for Anaheim. Og selv om holdet tabte, havde danskeren en god dag i målet. Foto: Chris Carlson/AP

Anaheim-træner Bruce Boudreau har stadig tillid til Frederik Andersen, selv om han hev den danske ishockeymålmand ud efter en skidt præstation i onsdags.

Natten til søndag var den danske målmand tilbage i målet i Anaheims NHL-kamp mod Los Angeles Kings.

Danskeren klarede 34 af 37 skud fra hjemmeholdet, men kunne ikke forhindre, at de regerende Stanley Cup-vindere tog sejren med 3-2 efter overtid.

Los Angeles' slovenske stjernespiller Anze Kopitar udlignede til 2-2 midt i tredje periode, hvor Anaheim havde en spiller i straffeboksen, og det gentog sig igen i overtiden, hvor Jarret Stoll passerede den ellers ret succesrige danske målmand.

Anaheim fik et point, for nederlaget i overtid, og holdet har fået point i sine seneste syv kampe i træk.

Frederik Andersen har vist sig som en af de bedste målmand i verdens bedste ishockeyliga siden sæsonstarten for fem uger siden. Målt på antallet af scoringer imod sig, er Frederik Andersen nummer to i NHL med 1,86 mål pr. kamp. Målt på redningsprocent er han nummer 3 med 93,3 procent.

Lars Eller og Montreal vandt lørdag 6-3 hjemme over Philadelphia Flyers. Hjemmeholdet kom foran 3-0 i et propfyldt Bell Center, men gæsterne blev lukket ind i kampen, og kom op på kun et måls forskel før Montreal scorede kampens to sidste mål og vandt 6-3.

Lige som Lars Eller var pointløs, var Frans Nielsen det også hos New York Islanders. Holdet fra Long Island tabte 2-5 i Florida, hvor Tampa Bay har hjemmebane.

Skidt nyt var der også til Frans Nielsens gode ven Peter Regin. Danskerens klub Chicago Blackhawks sendte lørdag 28-årige Peter Regin retur til udviklingsholdet Rockford Icehogs. I stedet hentede Chicago den 22-årige svensker Joakim Nordström op til NHL-holdet.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.