Dansk muslim: Vores pligt at stemme

Det er en pligt for os som borgere i Danmark at stemme til folketingsvalget, lyder det fra Murtaza Al Shawi, der er talsmand for Dansk Muslimsk Forening. Han mener, at langt størstedelen af danske muslimer går ind for demokratiet.
Størstedelen af danske muslimer deltager i det danske samfund og vil også stemme til folketingsvalget, lyder det fra Murtaza Al Shawi, der er trist over, at anti-demokratiske grupper opfordrer til at undlade at stemme til folketingsvalget.
Størstedelen af danske muslimer deltager i det danske samfund og vil også stemme til folketingsvalget, lyder det fra Murtaza Al Shawi, der er trist over, at anti-demokratiske grupper opfordrer til at undlade at stemme til folketingsvalget. Foto: Privatfoto

Anti-demokratiske islamistiske grupper som Hizb ut-Tahrir og Kaldet til Islam opfordrer danske muslimer til at undlade at stemme til folketingsvalget.

De mener nemlig, at demokratiet er i modstrid med Islam, da det ifølge islamisk tro kun er Allah, der må lovgive.

Det har fået blandt andet Dansk Folkepartis værdiordfører, Pia Kjærsgaard, op af stolen. Hun kræver endnu engang, at moskeerne i Danmark bliver lukket, og indvandringen af asylansøgere bliver bremset omgående.

Pia Kjærsgaard tager især afstand til salafisten Adnan Avdics, der i et interview på TV 2 NEWS fredag aften ytrede sætningen ”i helvede med grundloven”.

- Jeg frygter for, hvor mange af den slags, der kan være i Danmark, siger Pia Kjærsgaard til TV 2.

Få følger anti-demokratiske opfordringer

Men det er langt fra alle danske muslimer, der har den opfattelse, fastslår Murtaza Al Shawi fra Dansk Muslimsk Forening, der er en sammenslutning af unge muslimer i Danmark.

- Vi mener, det er en pligt for os som borgere at stemme, og det er vigtigt, at vi giver vores mening til kende, lyder det fra Murtaza Al Shawi, der er trist over, at grupperinger som Hizb ut-Thahrir og Kaldet til Islam opfordrer til det modsatte.

- Men heldigvis er der ikke så mange, der følger opfordringerne fra Hizb ut-Thahrir og Kaldet til Islam, siger Murtaza Al Shawi.

- Størstedelen af muslimer herhjemme i Danmark er hårdtarbejdende folk, der betaler deres skat og er en del af det danske samfund. Langt de fleste mener ikke, at det er imod deres religion at stemme til folketingsvalget, fastslår Murtaza Al Shawi, der selv kom til landet som fem-årig efter at være flygtet fra krigen i Irak.

Han arbejder til dagligt som IT-supporter og tolk.

Ikke i strid med Islam

Han forklarer, at nogle trosretninger inden for Islam har en anderledes fortolkning af Koranen. Derfor mener især sunni-muslimerne, at demokrati er i modstrid med Islam. Men ifølge Murtaza Al Shawi er det kun en lille brøkdel af danske muslimer, der har den opfattelse.

Han understreger, det er vigtigt for danske muslimer at stemme til folketingsvalget, så der kommer nogle repræsentanter ind, der varetager deres interesser - om det så er skattelettelser, højere SU eller fokus på religiøse symboler.

- Man skal stemme, hvis man vil have indflydelse.

Murtaza Al Shawi mener ikke, at det er i modstrid med Islam at stemme til folketingsvalg. Derimod er det vigtigt for ham som dansk muslim at bygge broer mellem Islam og det danske samfund.

- Koranen giver overordnede retningslinjer for, hvordan vi skal leve. Men Koranen beskriver jo ikke, hvordan motorvej E20 skal se ud eller hvor mange penge, der skal skydes i børnehaverne, siger Murtaza Al Shawi.

Han tilføjer, at man blandt andet  i Iran har et politisk system, Shura, der ligger tæt op af det danske demokrati.

Kan skabe racisme

Murtaza Al Shawi går ind for ytringsfrihed og mener også, at hizb ut-Tahrir skal have lov til at komme ud med deres holdninger, ligesom alle andre. Men han tager afstand fra salafisten Adnan Avdics, da han mener, at hans fjendtlighed er med til at skade danske muslimers omdømme.

- Jeg er bekymret for, at fællesskabets ånd bliver mindre og mindre. Danske muslimer er sårbare. For når Adnan Avdics siger "i helvede med grundloven" på landsdækkende tv, kan det være med til at skabe nogle racistiske holdninger på den anden side. Og det gør mig trist, lyder det fra Murtaza Al Shawi.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.