Dansk milliardær tjener kassen på ukendte forretninger

Anders Holch Povlsen tjener flere penge på aktiviteter uden for sin virksomhed, tøjgiganten Bestseller.
Ejeren og den administrerende direktør i Bestseller, som står bag blandt andet Jack & Jones, Anders Holch Povlsen, tjener store penge via et net af selskaber i udlandet.
Ejeren og den administrerende direktør i Bestseller, som står bag blandt andet Jack & Jones, Anders Holch Povlsen, tjener store penge via et net af selskaber i udlandet. Foto: Dennis Lehmann/Scanpix/arkix

Anders Holch Povlsen er både ejer og administrerende direktør for den danske tøjgigant Bestseller. Men det er ikke kun via Bestseller, at den sky tøjmillardær tjener sine penge.

Ifølge Finans.dk tjener han mere på sine andre forretninger i Schweiz.

En gennemgang af Anders Holch Povlsens net af selskaber viser ifølge Finans.dk, at alene selskabet Bestseller United (Schweiz AG) i 2015 tjente 1,2 milliarder kroner.

Selskabet ligger helt uden for den kendte struktur i Bestseller-koncernen, som til sammenligning landede et overskud på 563 millioner kroner sidste år.

Det er helt legitimt

Lektor i skatteret på Aalborg Universitet Thomas Rønfeldt siger til Finans.dk, at en forklaring kan være, at Bestseller har flyttet licenser og rettigheder til Schweiz. På den måde dirigeres indtægter til det skattegunstige land, hvor selskabsskatten kan komme helt ned omkring 10 procent.

- Det er der masser af virksomheder, som gør, og det er helt legitimt, hvis de er flyttet ud på det rigtige tidspunkt og til de rigtige værdier, siger Thomas Rønfeldt til Finans.dk.

Ejer dele af andre

Bestseller står blandt andet bag mærkerne Vila, Vero Moda, Jack & Jones, Only, Name it, Selected og Pieces.

Derudover har Anders Holch Povlsen opkøbt andele i blandt andet Bianco Footwear, Zalando, Nemlig.com, Stylepit og Whiteaway.

Desuden kører en stor del af Bestseller-forretningen separat - blandt andet i Kina, skriver Finans.dk.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.