Dansk metro-firma snød arbejdere for 1,5 million

Vikarselskab forklarer, at forvirring om rigtige dokumenter er skyld i manglende overtidsbetaling
- Firmaet har lavet snyd og svindel med de ansattes papirer for at undgå at betale overtid, siger Silas Grage, faglig sekretær i 3F, til Fagbladet 3F.
- Firmaet har lavet snyd og svindel med de ansattes papirer for at undgå at betale overtid, siger Silas Grage, faglig sekretær i 3F, til Fagbladet 3F. Colourbox

Polske og italienske arbejdere på metrobyggeriet er blevet snydt for 1,5 millioner kroner.

Det har opmanden i en faglig voldgiftsret afgjort. Det danske vikarselskab Jobco skal dermed betale 1,5 millioner i bod. Det skriver Fagbladet 3F.

3F Bygge, Jord og Miljø i København har ført sagen på vegne af fem polske medlemmer, der i mere end et halvt år ikke har fået betaling for overarbejde.

- Firmaet har lavet snyd og svindel med de ansattes papirer for at undgå at betale overtid, siger Silas Grage, faglig sekretær i 3F, til Fagbladet 3F.

Sagen kommer efter afsløringer af forholdene i Jobco i Fagbladet 3F for et år siden. Det er den anden afgørelse på to måneder mod et firma, der har snydt udenlandske ansatte på metroen.

Medejer af Jobco, Anders Ullersted, forklarer, at det skyldes forvirring i hans firma om de rigtige dokumenter og ikke ond vilje.

- Vi har forsøgt at gøre det rigtige, siger Anders Ullersted.

Som sagen står, er der ikke økonomi i selskabet til at betale regningen på 1,5 millioner for lønsnyd, oplyser Anders Ullersted.

HR-chef i Metroselskabet Peder Mandrup Knudsen er tilfreds med, at Jobco blev afsløret og idømt bod.

- Vi vil nu gennemgå sagen i samarbejde med arbejdsmarkedets parter og vores hovedentreprenør, oplyser han til Fagbladet 3F.

Metroselskabet har tidligere i en lignende sag betalt for et firma, der heller ikke kunne betale regningen efter en sag om lønsnyd.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.