Dansk kendis sælger tøj for millioner i Kina

Jim Lyngvild har succes på kinesisk tv og skal tilbage for at lave tv om H.C. Andersen og vikinger.
Jim Lyngvild har solgt tøj for millioner i Kina. Men han vil ikke have en krone - han vil have et Ridderkors.
Jim Lyngvild har solgt tøj for millioner i Kina. Men han vil ikke have en krone - han vil have et Ridderkors. Foto: Nils Meilvang/Scanpix/arkiv

Danske Jim Lyngvild kan notere stor succes efter sin deltagelse i et kinesisk reality-progam, hvor designere kæmper mod hinanden i at kreere modetøj.

Det skriver Ekstra Bladet.

Jim Lyngvild vandt ikke designer-dysten, men han vandt mange seeres hjerter. Hans kollektion har nemlig solgt for 61 millioner kroner, fortæller han til avisen.

Op mod 200 millioner kinesere så med og kunne købe hans kollektion, mens programmet kørte på tv.

Ikke en krone til Lyngvild

Jim Lyngvild oplyser desuden til Ekstra Bladet, at han solgte rettighederne til sit design til et kinesisk website, men ikke én krone af de millioner lander i hans egen lomme. Det hele går ubeskåret til en organisation, der hjælper udsatte børn i Kina.

- De tilbød mig en procentdel af, hvad der bliver solgt, og det kan være rigtig mange penge. Men jeg ville hellere have, at de skulle gå til syge børn. Så tjener jeg mine egne penge selv. Så ved jeg også, at der sidder nogle engle et sted og sender god karma, siger Jim Lyngvild.

Den danske mode-indpisker vender tilbage til Kina i næste uge, hvor han skal i gang med et show om H.C. Andersen og vikinger.

Jim Lyngvild mener iøvrigt ifølge Ekstra Bladet, at han er burde få tildelt Ridderkorset for sin promovering af dansk kultur i Kina.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.