Dansk journalist: Jeg blev tvunget til sex af kammerater

I en ny bog fortæller Information-journalist, hvordan hun i 80’erne blev tvunget til sex, da hun var aktiv i dansk ungdomspolitik.
Annegrethe Rasmussen er USA-korrespondent for Information. I en ny bog om DGS fortæller hun om oplevelser på den politiske venstrefløj i 80'erne, og hvordan hun blev tvunget til sex af mandlige kammerater.
Annegrethe Rasmussen er USA-korrespondent for Information. I en ny bog om DGS fortæller hun om oplevelser på den politiske venstrefløj i 80'erne, og hvordan hun blev tvunget til sex af mandlige kammerater. Screendump fra Youtube

I bogen ‘Er lyset for de lærde blot’ som er en jubilæumsudgivelse fra Danske Gymnasieelevers Sammenslutning (DGS) fortæller USA-korrespondent for Information Annegrethe Rasmussen, hvordan hun i begyndelsen af 80’erne oplevede at blive tvunget til sex.

Det skriver BT.

Annegrethe Rasmussen var aktiv i DGS i årene 1981-84.

Hun blev af DGS bedt om at skrive et indlæg om ligestilling til jubilæumsudgivelsen. Heri fortæller hun, at det blev opfattet som snerpet og gammeldags ikke at dyrke sex med mandlige venner og hun erkender også, at hun ikke selv holdt sig tilbage:

-Ikke desto mindre blev jeg selv to gange i mine DGS-år og to gange i mine tidlige universitets-år tvunget til sex af ændre mandlige kammerater, skriver hun ifølge BT.

De fire mænd har i dag “pæne job.” De vil ikke blive hængt ud, understreger hun, og skriver, at “det er rigeligt, at hun ved, hvem de er.”


Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.