Dansk Industri: Eksportfald er kun midlertidigt

Dansk Industri tror ikke, at faldet i eksporten er permanent og tror på vækst i de kommende år.
Dansk Industri tror, at økonomisk vækst hos Danmarks vigtigste handelspartnere kan bane vej for en stigning i eksporten de kommende år.
Dansk Industri tror, at økonomisk vækst hos Danmarks vigtigste handelspartnere kan bane vej for en stigning i eksporten de kommende år. Foto: Colourbox/free

Der er ingen grund til at hænge med mulen over de kedelige eksporttal, som blev offentliggjort tirsdag af Danmarks Statistik.

Det mener Dansk Industri trods en månedlig tilbagegang på 2,3 procent i juli og fire måneder i træk med fald.

- Det viser desværre, at det opsving, de danske eksportvirksomheder oplevede i starten af året, er gået i stå og ikke er så stærkt, som vi håbede på, siger seniorchefkonsulent Allan Sørensen fra Dansk Industri.

Med baggrund i økonomiske nøgletal og positive forventninger til 2016 og 2017 på vores vigtigste eksportmarkeder, tror han dog på bedre tider.

- Den økonomiske udvikling på vores store eksportmarkeder kan ikke begrunde den aktuelle tilbagegang i eksporten.

- Det er derfor vores forventning, at tilbagegangen er midlertidig, og at vi i den sidste del af i år og ind i næste år vil se, at eksporten igen kan fortsætte frem.

- Men sker det ikke, kan det blive en barriere for opsvinget herhjemme, siger Allan Sørensen.

Han begrunder sin optimisme med, at der er udsigt til vækstfremgang i Europa, ligesom den amerikanske økonomi ser usvækket ud.

Derfor betyder det mindre, at der samtidig er dystre udsigter i Kina, Rusland og Brasilien.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.