Dansk hest dræbt: Rytter rider ind i elektriske stød

Til alt held kom rytteren af hesten og undgik den strømførende jord, som dræbte hesten.
Hesten krængede læberne op og himlede med øjnene før den holdt op med at trække vejret for øjnene af sin rytter.  Hesten på billedet er ikke Shiva.
Hesten krængede læberne op og himlede med øjnene før den holdt op med at trække vejret for øjnene af sin rytter.  Hesten på billedet er ikke Shiva. Foto: Iris/Scanpix/modelfoto

For en måned siden red en rytterske ind i sit livs mareridt. Et ødelagt elskab kom til at koste hendes hest livet.

Tina Østergaard var på tur langs Rude Strand ved Odder sammen med en veninde, da hendes 180 centimeter høje og over 800 kilo tunge vallak Shiva pludselig begyndte at opføre sig underligt.

Det skriver Stiften.dk.

Hesten begyndte at lave nogle hop, hvorefter den lagde sig ned.

Tina Østergaard kommer af hesten og ser den forsøge at rejse sig uden held mens den jamrer sig. Da hun rører den på panden mærker hun en sitren i sin arm.

- Der går det op for mig, at Shiva får strøm gennem sig. Efter cirka halvandet minut krænger han læben op, himler med øjnene og holder op med at trække vejret. Det er bestemt ikke en oplevelse, jeg sådan lige glemmer, fortæller Tina Østergaard til avisen.

- Jeg kan heller ikke lade være med at spekulere på, hvad der var sket, hvis jeg ikke var kommet af hesten. Så var jeg havnet under den uden mulighed for at flytte et så stort dyr. Og hvad var der sket, hvis jeg var steget af på venstre side og landet på den strømførende jord?, spørger hun.

Der var simpelthen strøm i den regnvåde jord. Strømmen kom fra et ødelagt elskab, der ejes af Aura Energi.

Sagen er meldt til politiet, og energiselskabet har erkendt, at strømmen kom fra deres elskab. Men Aura Energi vidste ikke, at elskabet var ødelagt, så nu leder man efter den person, som har beskadiget elskabet.

Elskabet er tilsyneladende blevet påkørt og Østjyllands Politi oplyser til Stiften.dk, at gerningsmanden skal findes i forhold til en eventuel erstatningssag.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.